Ενδιαφέρουν

AMAZON: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ OΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ DRONE!

Delivery από το μέλλον …ή μήπως από το παρόν;

Παραγγέλνεις κάτι από την Amazon, ξυπνάς το επόμενο πρωί, και ένα drone προσγειώνεται στην αυλή σου. Σου αφήνει το δέμα, και απογειώνεται. Σενάρια φαντασίας; Για τους κατοίκους του εξωτερικού, κάτι τέτοιο συμβαίνει ήδη  – και μέσα στους επόμενους μήνες, ενδέχεται να γίνει καθημερινότητα!

Μεγάλες εταιρίες, φαίνεται να επενδύουν ολοένα και περισσότερο στην χρήση των drones, για την μεταφορά αντικειμένων. Έτσι και η Amazon, με ένα νέο drone, οπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη, που μοιάζει μισό με ελικόπτερο και μισό με αεροπλάνο, ετοιμάζεται να φέρει εις πέρας τις παραγγελίες και τις αποστολές της.

Η Prime Air, υπηρεσία της Amazon, παρουσίασε το νέο μοντέλο σε ένα σχετικό event και ανέδειξε τις ικανότητές του. Ενδιαφέρον έχει ο κάθετος τρόπος με τον οποίο απογειώνεται και προσγειώνεται, σε αντίθεση με την οριζόντια πορεία που αποκτά κατά την πτήση του.

Φυσικά το drone είναι “οπλισμένο” με κάμερες και αισθητήρες για να αποφεύγει εμπόδια στον αέρα, να προσγειώνεται σε ασφαλές μέρος κτλ.

Μπορεί να μεταφέρει φορτία έως και 2.5 κιλών, σε ακτίνα 24 χιλιομέτρων.

Η εταιρία δήλωσε ότι η χρήση του drone θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες, χωρίς κάποια περαιτέρω πληροφορία για τις περιοχές δράσης του.


  • Φωτό στην κορυφή του άρθρου: Christian Wiediger – Unsplash
 


Aρθρογράφος

Γιώργος Μασχαλίδης

Επαγγελματίας φωτογράφος, ξεκίνησε να ασχολείται με το μέσο το 2011. Την ίδια χρονιά, συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας του photocontest.gr, που σήμερα είναι η μεγαλύτερη ελληνική φωτογραφική κοινότητα, με περισσότερα από 20.000 εγγεγραμμένα μέλη. Είναι συνεργάτης του Photonet από το 2015 και Canon Photographer από το 2018. Επιπλέον, είναι δημιουργός του φωτογραφικού e-shop mycamera.gr και ιδρυτικό μέλος της ομάδας δημιουργών Suit & Tie που ασχολείται με τη φωτογράφιση μυστηρίων.