Εκθέσεις φωτογραφίας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: “ΗΜΙΟΛΙΑ”

Η «Ημιολία» είναι ένας συνεχής διάλογος με τη Θάλασσα. Μία οπτική αφηγηματική ιστορία, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από τη μακροχρόνια συμμετοχή σε ναυταθλητικές διοργανώσεις, αφηγούμενη ένα νοητό, πλούσιο σε συμβολισμούς, ταξίδι στους ναυτότοπους του Αιγαίου.

Η Φωτογραφική ομάδα fplus σας προσκαλεί στην πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Αναστασίου που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53, Λάρισα) έως τις 26 Αυγούστου 2023.

Την αφετηρία του ταξιδιού της “Ημιολίας” σηματοδοτεί η θέαση των ιστίων στα λιμάνια, που αποτελούν σύμβολα ελευθερίας όσων λαχταρούν την ομορφιά και την «ανοιχτοσύνη» του Πελάγους που εκτείνεται μπροστά τους.

Η πλεύση των ιστιοφόρων με τη βοήθεια των ανέμων, ξεδιπλώνει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και επιβλητικό τοπίο ενσωματώνοντας ένα διαρκές στοιχείο κίνησης. Η θάλασσα αποτυπώνεται με τρόπο ποιητικό όπως και η μοναξιά του ανθρώπου μέσα σε αυτή. Τα κτίρια αποτελούν ψηφίδες ενός ενιαίου λευκού μωσαϊκού σε τόπους όπου το παρόν συναντά σχεδόν ανέγγιχτο το παρελθόν μιας διάσπαρτης ναυτικής πολιτείας. Οι φιγούρες των ανθρώπων παρουσιάζονται ως παρατηρητές, ναυτικοί, και πεζοπόροι που καλούνται όπως και ο Ομηρικός Οδυσσέας να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις προκειμένου να βρουν το δρόμο της επιστροφής στην Πατρίδα.

Σκοπός του έργου είναι να προβάλει τη δύναμη της εσωτερικής αφήγησης, δίνοντας στο θεατή τη δυνατότητα να ταυτίσει τις δικές του αναμνήσεις, με τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα του ταξιδευτή φωτογράφου.

  • Επιμέλεια έκθεσης: Ανδρέας Κατσάκος
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 21.30 | 24.07 – 28.07 από 10.00 έως 14.00 | Σάββατο και Κυριακή κλειστά
  • Διοργάνωση: Φωτογραφική Ομάδα fplus, Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.