Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ: «JAZZ MOMENTS»

Ο δημιουργός είναι Διευθυντής Φωτογραφίας, από το 1985 έως σήμερα, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

O φωτογράφος Ανδρέας Ζαχαράτος με την έκθεσή του «Jazz Moments» προσεγγίζει την ελληνική και διεθνή τζαζ σκηνή, αιχμαλωτίζοντας στιγμές όπου βρίσκεται διάχυτο το συναίσθημα και ο δυναμισμός της τζαζ μουσικής. Κάθε νότα μεταφράζεται σε κλικ και κάθε ακουστικό συναίσθημα σε μια φωτογραφική σύνθεση.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος.

Για τις φωτογραφίες και το λεύκωμα θα μιλήσουν την Τρίτη 5 Απριλίου (ώρα 20:30) οι:

  • Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος
  • Ζακ Σαμουήλ, μουσικός παραγωγός-δημοσιογράφος
  • Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά το κιθαριστικό ντουέτο «Guitar on the Go» των Μάκη Αμπλιανίτη και Νίκου Τερζάκη
Φωτό: Α. Ζαχαράτος

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΕΛΛΟΣ

Λίγα λόγια για την έκθεση

Όταν τους μουσικούς δεν τους απασχολεί (για να μην πω ενοχλεί) ότι κάποιος παραμονεύει με τον φακό και τριγυρνά στη σκηνή, αυτό θα πει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στα κριτήρια του φωτογράφου. Αυτό ισχύει απολύτως με τον Ανδρέα Ζαχαράτο. Η παρουσία του εκπέμπει ευγένεια και οι μετακινήσεις του γίνονται πάντα με άνεση και ελευθερία αλλά και με διακριτικότητα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το εκτυπωμένο αποτέλεσμα, γιατί οι φωτογραφίες του δεν είναι στατικές. Το βλέπεις, έχουν κινητικότητα. Δίνουν ερεθίσματα στον θεατή να προσδιορίσει τον ήχο και να προεκτείνει την μουσική έξω από το πλαίσιο της εικόνας. – Σάκης Παπαδημητρίου, Μουσικός / συγγραφέας

Φωτό: Α. Ζαχαράτος - CAROL CASS

CAROL CASS

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Ανδρέας Ζαχαράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε φωτογραφία & κινηματογράφο στη σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα. Εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας από το 1985 έως σήμερα στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Από το 1993 έχει πραγματοποιήσει είκοσι ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας. Έχει εκδώσει το φωτογραφικό λεύκωμα Μάνη από πέτρα & χρόνο (Εκδ. Δεσμός, 2014). Έχει βραβευτεί σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει συμμετάσχει ως Διευθυντής Φωτογραφίας ταινιών τεκμηρίωσης σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, έχει διδάξει επί σειρά ετών (βασικές αρχές φωτογραφίας, εικονοληψία, αισθητική εικόνας, διεύθυνση φωτογραφία κιν/φου & τηλεόρασης) σε κρατικά και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Φωτό: Α. Ζαχαράτος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ

  • Χώρος: IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210-3217917
  • Εγκαίνια: Τρίτη 5 Απριλίου, ώρα 20:30
  • Διάρκεια έκθεσης: 5 Απριλίου – 5 Μαΐου 2016
  • Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 9:00 – 21:00, Σαβ: 9:00-20:00

  • Επιμέλεια έκθεσης: Τζένη Λυκουρέζου
Φωτό: Α. Ζαχαράτος - NATACHA MUSLERA

NATACHA MUSLERA