Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

SWPA 2016: O AΓΓΕΛΟΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “PROFESSIONAL CURRENT AFFAIRS”!

Η βραβευμένη δουλειά του θα αποτελέσει μέρος της φετινής Έκθεσης Sony World Photography Awards στο Λονδίνο.

Για την επιτυχία του στα Sony World Photography Awards 2016, ο 32χρονος φωτογράφος δήλωσε σχετικά: “Αποτελεί τιμή το να είμαι ο νικητής της κατηγορίας μου, γιατί αυτό το βραβείο μού δίνει ενέργεια ώστε να συνεχίσω τη δουλειά μου. Από την άλλη πλευρά, πρέπει όλοι μας να κρατήσουμε ένα χαμηλό προφίλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους πρόσφυγες. Ελπίζω ειλικρινά ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα για όλους αυτούς τους ανθρώπους.”

O δημιουργός διακρίθηκε χάρη στην σειρά εικόνων του με τίτλο “Σε αναζήτηση του Ευρωπαϊκού Ονείρου”, όπου καταγράφεται το προσφυγικό κύμα το οποίο πήγαζε από την Τουρκία και κατέληγε στη Λέσβο, το τελευταίο από τα ελληνικά νησιά και το πρώτο νησί της Ευρώπης, καθώς οι άνθρωποι που το αποτελούσαν είχαν αποδυθεί σε μια προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Άγγελος Τζωρτζίνης έδωσε το παρόν στη χτεσινή επίσημη τελετή απονομής των βραβείων, όπου παρέλαβε το έπαθλό του και επαγγελματικό εξοπλισμό από τη Sony ως δώρο. Ήταν ένας από τους 14 νικητές, στις αντίστοιχες επαγγελματικές κατηγορίες του διαγωνισμού, που θυμίζουμε ότι συγκέντρωσε 230.103 συμμετοχές από 186 χώρες.

Μιλώντας για τη δουλειά αυτή ο φωτοειδησεογράφος δηλώνει πως “κατά τα τελευταία χρόνια, η Κως και η Λέσβος ήταν το σύνορο για χιλιάδες μετανάστες, στο ταξίδι τους από την Τουρκία προς την ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα κύρια σημεία της εισόδου είναι τα νησιά αυτά από τη θάλασσα. Η ελληνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί το κύμα των προσφύγων που εισέρχονται στη χώρα, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο φράκτη από συρματοπλέγματα, με μήκος 8 μίλια και ύψος 8 πόδια, στο κύριο δια ξηράς σημείο εισόδου, στα βόρειο-ανατολικά σύνορά της με την Τουρκία, εξαναγκάζοντας τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τη θαλάσσια οδό. Για πολλούς, αυτή είναι η πρώτη επαφή τους με τη θάλασσα. Εκατοντάδες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση – άνθρωποι που ελπίζουν να επανασυνδεθούν με φίλους και οικογένειες που έχουν χάσει από καιρό.”

Η βραβευμένη δουλειά του Άγγελου Τζωρτζίνη θα αποτελέσει μέρος της φετινής Έκθεσης Sony World Photography Awards στο Somerset House, στο Λονδίνο, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 8/5. Παράλληλα συμπεριλαμβάνεται και στο φετινό λεύκωμα του διαγωνισμού που θα είναι διαθέσιμο για αγορά από το www.worldphoto.org.