Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ANNETTE LUYCX: “ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ”

Η έμπνευσή της πηγάζει από τα έργα των Dostojewski, Ibsen, Bergman και Hitchcock.

Οι kaplanon galeries παρουσιάζουν στην γκαλερί ena contemporary την ατομική έκθεση φωτομοντάζ της Annette Luycx με τον παραπάνω τίτλο.

Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε: “Οι εικόνες της Luycx είναι βαθιά ανθρώπινες και αποσκοπούν στην ανάδυση της λυρικότητας της καθημερινής ύπαρξης που συχνά μπορεί να λάβει νέες διαστάσεις μέσω της αγάπης της δημιουργού για τους ανθρώπους και τη μοναδικότητά τους. Εμπνεόμενη, όπως εξομολογείται και η ίδια, ειδικά στα πρόσφατα έργα της από την αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση των ανθρώπινων σχέσεων, προσεγγίζοντας με τον τρόπο αυτό την έκφραση των εσωτερικών ανθρώπινων δυναμικών, δημιουργεί καταστάσεις που υπονοούν ότι κάτι συμβαίνει αλλά αφήνουν πολλά αδιέξοδα κενά. Σ’ αυτά τα «καρέ» σκηνοθετεί αυτά τα άλυτα αφηγήματα σαν ένας εικονολήπτης και χρησιμοποιεί τον περιβάλλοντα χώρο σαν ψυχολογική μεταφορά απομάκρυνσης, αλλοτρίωσης ή φόβου.”

Η ίδια δηλώνει για το έργο της: «Οδηγημένη από το πάθος μου για το θέατρο και την ανθρώπινη ψυχή χρησιμοποιώ το φωτομοντάζ για να εκφράσω αδιέξοδα αφηγήματα φόβου κι αλλοτρίωσης, αμφίρροπων πόθων, και έντασης ανάμεσα σε ανθρώπους.»  Ο τίτλος της έκθεσης «Συμβίωση και σύγκρουση» απορρέει από το ότι  «συνυπάρχουμε με άλλους ανθρώπους και πάντοτε έχουμε να κάνουμε ο ένας με τον άλλον και  συνήθως αυτό είναι ευχάριστο, και «σύγκρουση», καθότι  πολλές φορές οι άλλοι μας ενοχλούν, μας πληγώνουν, μας απογοητεύουν, μας κάνουν να ζηλεύουμε. Είναι ο αινιγματικός κόσμος των ανθρώπινων συναισθημάτων.»

  • Χώρος: Γκαλερί ena contemporary, Βαλαωρίτου 9γ, Αθήνα
  • Διάρκεια: ως 24 Μαρτίου 2017