Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ATHENS PHOTO FESTIVAL 2016: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Προθεσμία υποβολής: Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016. Δείτε αναλυτικά τις σχετικές πληροφορίες.

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2016.

Tο εκθεσιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διερευνητικό και κριτικό χαρακτήρα γύρω από τα ζητήματα και τους προβληματισμούς της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις. Η κατάθεση του υλικού γίνεται σε ψηφιακή μορφή, μέσω του δικτυακού τόπου του Athens Photo Festival ή ταχυδρομικής αποστολής.

  • Προθεσμία υποβολής: Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016
  • Κεντρικό θέμα: [mis/dis]placed

Υπάρχουν τέσσερις βασικές κατηγορίες προτάσεων:

  • Κεντρικό Εκθεσιακό Πρόγραμμα

Πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες και επιμελητές για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016. Οι επιλεγμένες προτάσεις θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου 2016.

Για τις λεπτομέρειες της υποβολής πατήστε εδώ.

  • SCREENING NIGHTS

Πρόσκληση συμμετοχής για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών. Το Φεστιβάλ προτείνει σύγχρονους τρόπους αφήγησης και ανάγνωσης της εικόνας παρουσιάζοντας projects που αξιοποιούν δημιουργικά τα νέα ψηφιακά μέσα (video, ήχος, slideshow).

Για τις λεπτομέρειες της υποβολής πατήστε εδώ.

  • PHOTOBOOK SHOW

Για δεύτερη φορά θα παρουσιαστεί μία παράλληλη έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε καλλιτέχνες, ιδιωτικές συλλογές και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο.

Για τις λεπτομέρειες της υποβολής πατήστε εδώ.

  • ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Πρόσκληση σε νέους δημιουργούς ηλικίας 18-35 ετών για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της έκθεσης «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2016». Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Για τις λεπτομέρειες της υποβολής πατήστε εδώ.