Ενδιαφέρουν

EΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑR ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK!

Οι τελευταίες εξελίξεις του project!

Από τότε που το Facebook ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Ray-Ban για την παραγωγή έξυπνων γυαλιών, η ανυπομονησία του χώρου που ασχολείται με την επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented reality – AR) ήταν έκδηλη για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του φετινού Paris Viva Technology, ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg αποκάλυψε ορισμένες σκέψεις του αναφορικά με το project Aria, και για το τι να περιμένουμε φέτος από το Facebook Reality Labs.

«Η εικονική πραγματικότητα, ενέχει ορισμένους περιορισμούς καθώς αφορά κάτι που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι ή στο γραφείο σας <…> αλλά για η επαυξημένη πραγματικότητα, αφορά κάτι πιο περίπλοκο και δύσκολο, γιατί ουσιαστικά πρόκειται να μεταφέρουμε όλη αυτή την τεχνολογία σε κάτι που θα καταλήξει να είναι ένα κανονικό ζευγάρι γυαλιά», δήλωσε ο Zuckerberg.

«Βασικά προσπαθούμε να τοποθετήσουμε έναν σούπερ υπολογιστή σε ένα ζευγάρι γυαλιών που θα μπορούν να κάνουν πράγματα όπως να προσθέσουν ολογράμματα στο ζωντανό περιβάλλον και να αποδώσουν τρισδιάστατα τον κόσμο, πράγμα που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά πριν. Και έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως να εισάγουμε αρκετή υπολογιστική ισχύ χωρίς να ανεβαίνει η θερμοκρασία των γυαλιών και να είναι άβολα στο πρόσωπο ή να χωρέσουμε μια μεγάλη μπαταρία που να διαρκεί όλη μέρα».

Man wearing Project Aria glasses

«Ενώ τα γυαλιά AR του τύπου για τα οποία μιλάω, δεν υπάρχουν ακόμη καθώς όλες οι τεχνολογικές προκλήσεις δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, νομίζω ότι είμαστε μόνο μερικά χρόνια μακριά από αυτό – ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι ενθουσιασμένος είναι ότι συνεργαζόμαστε με την EssilorLuxottica (μητρική εταιρεία της ray-Ban) για να λανσάρουμε ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά φέτος», συμπλήρωσε ο Zuckerberg.

Και συνέχισε, δευκρινίζοντας:«Δεν πρόκειται να είναι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά πρόκειται να είναι έξυπνα γυαλιά που θα μοιάζουν με Ray-Bans, αλλά που θα ενσωματώνουν ενδιαφέρουσα τεχνολογία χρήσης, πράγμα που θα εξετάσουμε τους επόμενους δύο μήνες. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος γι’ αυτήν τη συνεργασία, νομίζω ότι θα είναι ένα υπέροχο προϊόν για το μέλλον που χτίζουμε σήμερα».

Ουσιαστικά, είναι η επιβεβαίωση ότι η συσκευή θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά όπως οι ειδοποιήσεις για εφαρμογές ενώ θα πραγματοποιεί (κατά πάσα πιθανότητα) φωτογραφίες και video.

Με βάση τα σχόλιά του Mark Zuckerberg, ενδέχεται να τα έχουμε σύντομα περισσότερα νέα για αυτό το project, πριν το τέλος του 2021.

  • Φωτό στην κορυφή του άρθρου: Screenshot από το video παρουσίασης του Project Aria, στο YouTube.