Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ ΧΡΥΣΑΓΗΣ: “ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ” ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ

Ο μοναδικός φωτογράφος που έχει βραβευθεί από την Ελληνική Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών με τον “ΧΡΥΣΟ ΕΡΜΗ”.

Ο Βελισσάριος Χρυσάγης είναι από τους πιο γνωστούς φωτογράφους της Χρυσής Εποχής της ελληνικής διαφήμισης (1980-2005)  εκθέτει εικόνες στο BOO ART CAFÉ από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, φοίτησε στην Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου του Λ. Σταυράκου στο τμήμα των εικονοληπτών και παράλληλα παρακολουθούσε το τμήμα σκηνοθεσίας. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, παρουσιάζοντας την δουλειά του στο Guildford School of Art (το τωρινό University for the Creative Arts) στο οποίο έγινε δεκτός, σαν εξαιρετικό ταλέντο. Μετά τις σπουδές του επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε στην Αθήνα ένα από τα πιο σύγχρονα studio διαφημιστικής φωτογραφίας. Συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες, κάνοντας φωτογραφίσεις για δεκάδες γνωστές καμπάνιες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ο μοναδικός φωτογράφος που έχει βραβευθεί από την Ελληνική Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών (Ε.Ε.Δ.Ε.) με τον “ΧΡΥΣΟ ΕΡΜΗ”, το ανώτατο βραβείο του χώρου της διαφήμισης.

Παράλληλα ασχολήθηκε με διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες (δημιούργησε τέσσερα καταστήματα πώλησης και ένα εργοστάσιο κατασκευής επίπλων, σχεδίαζε έπιπλα, ασχολήθηκε με εισαγωγές, με διακόσμηση εσωτερικών χώρων, μπήκε στον χώρο της εστίασης και δημιούργησε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας).

aris-crisagis-2

Όλα αυτά τα χρόνια εκτός από φωτογραφίες, δημιουργούσε και έργα τέχνης με πηλό, με ξυλογλυπτική, με σύρμα, αλλά και έργα μεικτής τεχνικής με φυσικά υλικά και ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα. Έχει διατελέσει σύμβουλος τεσσάρων Δημάρχων επί θεμάτων διοίκησης, οργάνωσης και δημοσίων σχέσεων και ήταν Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλίμου για δύο χρόνια. Έχει διδάξει διαφημιστική φωτογραφία στο ΙΕΚ “ΑΚΜΗ”, σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και σε σχολές τέχνης και έχει κάνει σεμινάρια σε συλλόγους και σωματεία. Έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις με φωτογραφίες και άλλα έργα του και έχει λάβει μέρος σε 4 ομαδικές εκθέσεις.

Μιλώντας για την επερχόμενη έκθεσή του, σχολιάζει:

“Πριν από χρόνια έκλεισα το στούντιο Διαφημιστικής Φωτογραφίας μου, γιατί δεν ήθελα να μπω στην ηλεκτρονική φωτογραφία. Τώρα έφτασα να επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες μου ψηφιακά. Παίζοντας με τα pixel, μετακινώ ή αλλάζω χρώματα και μικρά κομματάκια από το θέμα που επιλέγω, δημιουργώντας νέες εικόνες, πολλές φορές τελείως διαφορετικές από την αρχική. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η τελική αίσθηση που μένει και το συναίσθημα που δημιουργεί η θέαση των εικόνων αυτών στον θεατή. Τύπωσα τα έργα αυτά σε τελαρωμένο καμβά γιατί τους ταίριαζε πιο πολύ από το χαρτί και τα τοποθέτησα σε χειροποίητες κορνίζες που κατασκεύασα μόνος μου για να δένουν με τα θέματα.”

aris-crisagis-3

  • Χώρος: BOO ART CAFÉ , στον A όροφο, στην οδό Σαρρή 21 στου Ψυρρή – Τηλ.: 210 3255542
  • Εγκαίνια: Σάββατο 5/11 και Κυριακή 6/11, ώρα: 7μμ
  • Διάρκεια: 05/11 – 13/11/2016
  • Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00 – 14:00, 17:30 – 22:00.