Ενδιαφέρουν Νέα

AΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια μικρή ιστορία, με ένα μεγάλο μήνυμα.

Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσίνης δουλεύει για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον τελευταίο καιρό στέλνει φωτογραφικό υλικό από τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο. Αυτή τη φορά όμως ο φωτογραφικός φακός ενός συναδέλφου και όχι ο δικός του είναι που τραβά το πιο καλό κλικ, το πιο ανθρώπινο.

Aς δούμε τη συνέχεια της ιστορίας που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post:

Ο κ. Άρης Μεσσήνης έχει αφήσει για λίγο την φωτογραφική του μηχανή και δεν απαθανατίζει τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Μυτιλήνη. Αντιθέτως προτιμά να σταματήσει για λίγο και να βοηθήσει ένα μωρό παιδί κουβαλώντας το στους ώμους.

Η Ματίνα Στεβή, ανταποκρίτρια της WSJ στην Κένυα, πόσταρε τη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και σημείωσε: ελάτε μαζί μου και πείτε του ότι είναι καλός άνθρωπος.

Ο Άρης Μεσσήνης είναι λοιπόν ένας καλός άνθρωπος και αυτό το entry αφορά όλους τους καλούς ανθρώπους στη Λέσβο και σε άλλες περιοχές που βοηθούν με τον δικό τους τρόπο, από τη δική τους θέση όσους έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας.

Όσον αφορά το πρόσωπο που φωτογράφισε τον Άρη Μεσσήνη στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο, που κι εμείς αναδημοσιεύουμε, σύμφωνα και πάλι με την Ματίνα Στεβή ήταν ο συνάδελφος φωτορεπόρτερ Γιάννης Κολεσίδης.

Από εμάς θερμά συγχαρητήρια και στους τρεις, για τη συμμετοχή τους σε αυτή την όμορφη ανθρώπινη ιστορία!