Εκθέσεις φωτογραφίας

ΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: “ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”

Στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας, από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου, ο φωτογράφος παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά με χορευτές παραδοσιακών χορών!

Τα πιο σημαντικά μέρη της Αίγινας, ιστορικά και φυσιολατρικά γίνονται τα σκηνικά μέσα στα οποία οι χορευτές στέκονται μετέωροι ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν.

Τα στάδια της Μεταμόρφωσης, της Εξόδου και της Παράστασης είναι η φυσιολογική εξέλιξη! Η Κυριακή Χριστακοπούλου, Εικαστικός-Ζωγράφος γράφει για αυτή την δουλειά: ”Το χορικό σύνολο εστιάζει στο φακό. Οι φιγούρες αγκαλιάζονται από το πατρογονικό τοπίο, τη θάλασσα, τα κτίσματα κ τα μνημεία. Εδώ ο φακός του Άρη διαπερνάει την επιφάνεια κ διεισδύει, ψηλαφώντας εσώτερα πεδία. Αναζητά τη μαγική στιγμή της μεταμόρφωσης, αυτής που επιτυγχάνεται στη διαδικασία που το χορικό, γυναίκες κ άνδρες, προετοιμάζεται να ενδυθεί το Ένδυμα του τόπου του, την παραδοσιακή φορεσιά του. Αναζητά την οπτική που θα καταγράψει το αίσθημα το δικό τους, συνυφασμένο με το δικό του, ώσπου να αποδοθεί το στιγμιότυπο που θα ανακαλέσει τη μνήμη, το στιγμιότυπο που θα καταγράψει το βλέμμα που ταξιδεύει βαθιά κ πίσω στο χρόνο, και θα το δια-φυλάξει…!”

  • Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου
  • Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-22.00
  • Μικρή γιορτή: Κυριακή 1/7 στις 20.00