Εκθέσεις φωτογραφίας

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ: “AROUND THE LINE”

Ένα μακροχρόνιο roadtrip μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης που αφορά το τοπίο της ελληνικής επαρχίας γύρω από τον εθνικό αυτοκινητόδρομο. Διάρκεια έκθεσης: έως 26 Ιουνίου 2024!

Την έκθεση επιμελείται ο Hossein Farmani, επιμελητής και ιδρυτής του Lucie Fundation. Είναι μέρος του APhF:24 Satellite Program το οποίο επιμελείται η Σύλβια Σαχίνη, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.

Τον Οκτώβριο του 2023, η σειρά “Around the Line” εκδόθηκε σε 200 αντίτυπα, σε αυτοέκδοση, και είναι το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Λευτέρη Παρασκευαΐδη. Το βιβλίο θα υπάρχει διαθέσιμο στο χώρο της έκθεσης.
Mini CV
 O Λευτέρης Παρασκευαΐδης γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως φωτογράφος ενώ παράλληλα σπουδάζει στην σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα της Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Εκτός από την επαγγελματική του ενασχόληση με την φωτογραφία, αναπτύσσει προσωπικά φωτογραφικά έργα στα οποία επικεντρώνεται στην έννοια της ταυτότητας και των στερεοτύπων, ενώ παράλληλα διερευνά τις διαφορετικές πτυχές και συνθήκες της συμπεριφοράς και της ενσωμάτωσης του ατόμου στο δημόσιο χώρο. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ φωτογραφίας, σε διαδικτυακά φωτογραφικά περιοδικά και σε φωτογραφικές πλατφόρμες.
  • Χώρος: House of Lucie, Χαραλάμπη Σωτηρίου 4
  • Διάρκεια:  έως 26 Ιουνίου 2024