Ενδιαφέρουν Νέα

H TEXNH ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ;

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του project Universitas με συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Συρία και τη Γερμανία.

Στα πλαίσια της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ», η Αυτόνομη Ακαδημία και το AthenSYN διοργανώνουν, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου (7μμ-10μμ), μια σειρά παρουσιάσεων και τη δημόσια συζήτηση “Η Τέχνη ως φάρμακο;” που πραγματεύονται το ρόλο της τέχνης στη λεγόμενη “κρίση των προσφύγων”.

Καλλιτέχνες θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ιστορίες τους πάνω σε αυτό το ευαίσθητο και απαιτητικό ζήτημα. Οι δημογραφικές αλλαγές, που προκλήθηκαν από το σύστημα στο οποίο ζούμε, είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή και ταυτόχρονα η μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια κοινωνία βασισμένη στην ουσιαστική κατανόηση της ενότητας μας.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του project Universitas με συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Συρία και τη Γερμανία, όπου η τέχνη συναντά την κίνηση των προσφύγων και λειτουργεί ως το πρώτο βήμα προς ένα εκπαιδευτικό μοντέλο, στο οποίο οι ρόλοι ανάμεσα στον «δασκάλο» και τον «μαθητή», τους μετανάστες και τις χώρες υποδοχής, εναλλάσονται μέσω της δημιουργίας μιας multimedia γραφής της τρέχουσας ιστορίας.

  • Συμμετέχοντες: Βίλμα Ανδριώτη, Μαρίνα Γιώτη, Πέτρος Λαλέ, Εύη Λαμπροπούλου, Πάρης Λεγάκης, Γιώργος Μουτάφης και Μαργαρίτα Τσώμου.

Φωτό: Πάρης Λεγάκης, Artivists for Change, 2013, Θεσσαλονίκη