Ενδιαφέρουν

ART PROJECT «FASMA»: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δημιουργοί που εκφράζονται και δημιουργούν (επαγγελματίες η ερασιτέχνες) ανεξαρτήτως ηλικίας, ιθαγένειας και εθνικότητας. Το κατώτερο όριο ηλικίας είναι τα 18 έτη. Η συμμετοχή στο open call είναι ελεύθερη.

H φωτογράφος και συνεργάτιδα μας Σοφία Δαλαμάγκα σε συνεργασία με το διεθνές περιοδικό Τέχνης KROMA προσκαλούν καλλιτέχνιδες/καλλιτέχνες να υποβάλλουν τα έργα τους ( φωτογραφία, mix media, video, installation, perfomance) για το art project «FASMA» που θα υλοποιηθεί στο χώρο του ΡΟΜΑΝΤΣΟ τους πρώτους μήνες του 2024.

Οι δημιουργοί καλούνται μέσα από τα έργα τους να αποτυπώσουν το φάσμα του φύλου και των ανθρώπινων σχέσεων, να θίξουν στερεότυπα, να θέσουν ερωτήματα, να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες που αφορούν ζητήματα φύλου και ταυτότητας, ακόμη και να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές.

Σκοπός του art project «FASMΑ» είναι να εκφραστεί η αμφισβήτηση της ετεροκανονικότητας, να θίξει μέσω της δημιουργικής οδού θέματα queer ορατότητας και συμπεριλήψης, να επικοινωνήσουν την ταυτότητα φύλου που δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το φύλο.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε όλο το φάσμα των δημιουργικών ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξει μια συζήτηση με έναυσμα την καλλιτεχνική έκφραση που θα αφορά τη ταυτότητα φύλου και την διαφορετικότητα που αποσιωπάται, κακοποιείται ή πολύ απλά διαστρεβλώνεται. Για την πανανθρώπινη ανάγκη να συνυπάρχουμε, να αγαπάμε και αγαπιόμαστε χωρίς ταμπέλες και προκατάληψη.


Επανάσταση σήμερα είναι η διατήρηση της τρυφερότητας – Χρόνης Μίσσιος

  • Επιμέλεια: Σοφία Δαλαμάγκα
  • Διοργάνωση: Kroma Magazine
  • Xώρος Διεξαγωγής: ΡΟΜΑΝΤΣΟ
  • Προθεσμία Υποβολής: Μέχρι 30 Νοεμβρίου

Σε περίπτωση που η οριστικοποιημένη πρόταση/ καταβολή των έργων δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/11 μπορείτε αρχικά να στείλετε την πρότασή σας, το θέμα του concept που θέλετε να δημιουργήσετε.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η κατάθεση του υλικού γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω wetransfer στη διεύθυνση sofiadalamagka84@gmail.com όπου θα πρέπει να αναγράφονται:

  • Όνομα
  • Επώνυμο
  • H διεύθυνση του ιστότοπού τους και του προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα (αν υπάρχουν).
  • Ένα μικρό κείμενο σε μορφή word που θα μιλά για το θέμα που πραγματεύεται το έργο τους.
  • Τα έργα που θα υποβληθούν σε μορφή ( φωτογραφια, mix media) θα πρέπει να αναγράφουν και να είναι ως εξης: ΟΝΟΜΑ_EΠΩΝΥΜΟ.jpg με λατινικούς χαρακτήρες σε μορφή jpg, διάστασης 1500 pixels, η μεγαλύτερη πλευρά και ανάλυση 72dpi.
  • Τα έργα που θα υποβληθούν σε μορφή video θα πρέπει να έχουν τις εξής προδιαγραφές: 1080p σε αρχειο .mp4 και 150 -200mb το ανώτερο μέγεθος.
  • Η επιμελήτρια, θα επιλέξει τις/τους καλλιτέχνες που θα υλοποιήσουν το project, κατόπιν αξιολόγησης, και όσοι επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν με απαντητικό mail, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην διαδικασία.
  • Οι καλλιτέχνιδες/καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα επιλεγούν για να συμμετέχουν στο art project «FASMA» θα κληθούν να καταβάλλουν το ποσό των 30 ευρώ για την κάλυψη εξόδων ( φιλοξενίας χώρου, δημιουργία επικοινωνιακού υλικού, επιμέλεια)

ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΡΩΝ: Με την κατάθεση συμμετοχής τους οι δημιουργοί βεβαιώνουν ότι έχουν λάβει γνώση και αποδέχονται πλήρως τους γενικούς όρους συμμετοχής τους.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δημιουργοί που εκφράζονται και δημιουργούν (επαγγελματίες η ερασιτέχνες) ανεξαρτήτως ηλικίας, ιθαγένειας και εθνικότητας. Το κατώτερο όριο ηλικίας είναι τα 18 έτη. Η συμμετοχή στο open call είναι ελεύθερη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την πρόσκληση συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Σοφία Δαλαμάγκα μέσω e-mail στη διεύθυνση: sofiadalamagka84@gmail.com

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Τα πνευματικά δικαιώματα των έργων παραμένουν ιδιοκτησία των δημιουργών. Συμμετέχοντας στην πρόσκληση, ο δημιουργοί εγγυώνται ότι είναι οι δημιουργοί και κάτοχοι των έργων, ότι έχει την άδεια του θέματος, ότι τα έργα δεν παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων απορρήτου, κατάχρησης, παρενόχλησης, παραπλανητικής συμπεριφοράς, αποκάλυψης, δημοσιότητας ή πνευματικών δικαιωμάτων). Με την υποβολή των προτάσεων στην παρούσα ανοιχτή πρόσκληση οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αποδέχονται τους παραπάνω όρους.


Βιογραφικό σημείωμα

Η Σοφία Δαλαμάγκα γεννήθηκε στη Λαμία και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζωγράφου. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Φωτογραφίες και project της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διαδίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2016 πραγματοποίησε την 1η ατομική της έκθεση στην Κέρκυρα. Το 2017 αποτέλεσε συντάκτρια του iFocus.gr . Παράλληλα, παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Η φωτογραφία στην υπηρεσία της Διαφήμισης». Το 2018 ολοκλήρωσε την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση των προγραμμάτων Seeing through Photographs του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης (MOMA) & The Camera Never Lies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London). To 2019 αποτέλεσε συντάκτρια του Photologio.gr και ολοκλήρωσε την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος Modern Art & Ideas (MOMA).

Το 2020 παρακολούθησε το πρόγραμμα Sexing the CanvasArt and Gender του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του κύκλου επιμόρφωσης: Επιμέλεια και οργάνωση Εκθέσεων, ενώ επιμελήθηκε την ετήσια έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κέρκυρας Φώτοκλικ. Την ίδια χρονιά προβλήθηκε σε διάφορα φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Κατσικούδη «Γιατί Φωτογραφίζουμε», στο οποίο παρουσιάζεται εκτενώς η ίδια.

To 2021 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του προγράμματος Words Spun Out of Images: Visual and  Literary Culture in Nineteen Century Japan (Πανεπιστημίου του Τόκιο). To 2021 παρουσίασε το Project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride στο χώρο Τεχνόπολις και ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του σεμιναρίου «Απουσία και διεκδίκηση. Εξερευνώντας την απεικόνιση των γυναικών μέσα στην τέχνη», του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών. Είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού Photonet των εκδόσεών μας.

 






Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.