Ενδιαφέρουν Νέα

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το σεμινάριο είναι χωρισμένο σε δύο θεματικές ενότητες: τη λήψη και την επεξεργασία.

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεών της, η Φωτογραφική Ομάδα fplus σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου και ώρα 20:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος, Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα), φωτογραφικό σεμινάριο με τίτλο “Αστροφωτογραφία” με εισηγήτρια την Χριστίνα Ηρακλέους.

Το σεμινάριο είναι χωρισμένο σε δύο θεματικές ενότητες: τη λήψη και την επεξεργασία. Οι συμμετέχοντες αρχικά θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φωτογραφίσουμε νεφελώματα, σμήνη αστεριών, μακρινούς γαλαξίες, τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τη Σελήνη και φυσικά τον Ήλιο μας. Στη δεύτερη ενότητα που αφορά την επεξεργασία της αστροφωτογραφίας θα γίνει αναφορά στη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών όπως το Photoshop, το PixInsight κ.ά.

Η Χριστίνα Ηρακλέους γεννήθηκε στην Λάρισα και σήμερα ζει και σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, και ειδικότερα με την αστροφωτογραφία και την ερασιτεχνική αστρονομία.

  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Ώρα έναρξης: 20.00 (προσέλευση στις 19:45)