Ενδιαφέρουν Νέα

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ!

Οι διοργανωτές περιμένουν περισσότερους από 16.000 δρομείς!

H Αθήνα, γενέτειρα του Μαραθωνίου, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του παγκόσμιου δρομικού κινήματος για τρεις ημέρες, από σήμερα έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.Μια εξαιρετική ευκαιρία για φωτογράφιση προσφέρεται!

Η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων θα τιμήσει του καλύτερους Μαραθωνοδρόμους της χρονιάς με το Βραβείο του Καλύτερου Μαραθωνοδρόμου (BMR) 2015, σε ένα διεθνούς επιπέδου Gala που θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ. Η αυριανή ημέρα χαρακτηρίζεται από την Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού. Θα ακολουθήσει ο ίδιο ο αγώνας του Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή, στον οποίο οι διοργανωτές περιμένουν περισσότερους από 16.000 δρομείς.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά του θεσμού AIMS BMR στην Αθήνα, όπου θα αναγνωριστούν οι καλύτεροι δρομείς του 2015, Οι υποψήφιοι ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την AIMS και είναι οι Κενυάτες Eliud Kipchoge και Gladys Cherono, η αθλήτρια από την Αιθιοπία Mare Dibaba και ο  Ghirmay Ghebreslassie από την Ερυθραία. Οι νικητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα προκύψουν μετά από ψηφοφορία η οποία αυτή τη στιγμή εξελίσσεται, μεταξύ των 180 μελών της AIMS. Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του AIMS BMR Gala.

Τέσσερα ακόμα ειδικά βραβεία θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια του Gala, το οποίο διοργανώνεται από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ:  το Βραβείο Πράσινου Μαραθωνίου, το Βραβείο Δια Βίου Επιτεύγματος, το Βραβείο Κοινωνικής Δράσης, και το Ειδικό Βραβείο Ερασιτέχνη Δρομέα. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ο Μαραθώνιος του Χιούστον θα παραλάβει το Βραβείο Πράσινου Μαραθωνίου.

Μαραθώνιος Αθήνας

Αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου Αθήνας. Η Τελετή θα λάβει χώρα στον ιστορικό Τύμβο του Μαραθώνα, το μνημείο πεσόντων της Μάχης του Μαραθώνα, όπου οι Έλληνες νίκησαν τους Πέρσες το 490 π.Χ. Ο Αθηναίος ημεροδρόμος που, σύμφωνα με τον μύθο, έτρεξε από το πεδίο της μάχης μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους, ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία του Μαραθωνίου Δρόμου και τον πρώτο αγώνα Μαραθωνίου κατά τη διάρκεια. Κατά τη διάρκεια της Τελετής, ανάβει η Φλόγα του Μαραθωνίου Δρόμου, θεσμός που ξεκίνησε το 2007, παρουσία τοπικών φορέων, εκπροσώπων της AIMS και του ΣΕΓΑΣ, προσωπικοτήτων του Μαραθωνίου και διοργανωτών από περισσότερους από άλλους 70 διεθνείς αγώνες.  Η Φλόγα Μαραθωνίου Δρόμου μεταφέρεται με σκυταλοδρομία από την περιοχή της εκκίνησης στην πόλη του Μαραθώνα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να της αποδώσουν φόρο τιμής οι χιλιάδες Μαραθωνοδρόμοι που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.

Κάτω από τις τρέχουσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός αποτελεί μια πραγματική περίπτωση Greek success story. Οι διοργανωτές έχουν σπάσει πάλι το ρεκόρ εγγραφών με περισσότερους από 16.000 δρομείς στο Μαραθώνιο Δρόμο , μια επίσημη μετρημένη διαδρομή, που διοργανώνεται με τα υψηλότερα standards, και μικρότερες διαδρομές (Αγώνες Δρόμου 5χλμκαι 10χλμ καθώς και αγώνες για παιδιά), που θα συγκεντρώσουν την Κυριακή 08 Νοεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο περισσότερους από 43.000 δρομείς, αριθμό ρεκόρ. Η Μαραθώνια Διαδρομή θα οδηγήσει τους δρομείς στην Αθήνα και το Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, το Παναθηναϊκό Στάδιο.