Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΤΟ ATHENS PHOTO FESTIVAL 2015 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Έργα 76 καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από 37 χώρες.

Mε νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ παρουσιάζει το έργο 76 καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από 37 χώρες και διαρθρώνεται μέσα από αυτοτελείς ενότητες, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις. Θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Με σημείο εκκίνησης την πολιτική και κοινωνική συγκυρία στην Ευρώπη, το κεντρικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2015 με τίτλο “Reframe Memory” (Αναμορφοποίηση Μνήμης), αποπειράται μια κριτική θεώρηση του παρελθόντος όπως σχετίζεται με το παρόν, ή και το διαμορφώνει, αναδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών πρακτικών που οδηγούν σε δυναμικές μορφοποιήσεις και νοηματικές πλαισιώσεις του παρελθόντος.

Η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την ένταξη του Athens Photo Festival στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Μήνα Φωτογραφίας (European Month of Photography), που αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνεργατική πλατφόρμα φωτογραφικών φεστιβάλ και στην οποία συμμετεχουν ως ισότιμα μέλη τα φεστιβάλ της Αθήνας, του Βερολίνου, της Βιέννης, της Βουδαπέστης, της Λουμπλιάνας, του Λουξεμβούργου, της Μπρατισλάβας και του Παρισιού.

  • Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς)
  • Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Διάρκεια: έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου, 2015
  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή: 10:00-18:00, Παρασκευή & Σάββατο: 10:00-22:00
  • Γενική είσοδος: 6 Ευρώ, μειωμένο για ειδικές κατηγορίες κοινού 3 Ευρώ.

Το εισιτήριο είναι ενιαίο και ισχύει για όλους τους χώρους του φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Athens Photo Festival λόγω της αυτόνομης διαχείρισης του, δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα της δωρεάν Πέμπτης.

Φωτό: Μ. Φωτοπούλου