Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ATHENS PHOTO FESTIVAL 2015

Η φωτογραφία “καταλαμβάνει” την Αθήνα!

H φετινή διοργάνωση ξεκινά σήμερα με σειρά από εγκαίνια! Θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2015 και μεταφέρει τον πυρήνα των δράσεών της στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς) καθώς και σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους της πόλης, όπως μορφωτικά ινστιτούτα, αίθουσες τέχνης και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Mε νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη διεθνή φωτογραφία, το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από 35 χώρες και ένα σύνολο δράσεων (υπαίθριες προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, μαραθώνιο φωτογραφίας, παράλληλες εκδηλώσεις) που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργή συμμετοχή.

Το Athens Photo Festival εντάσσεται στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Μήνα Φωτογραφίας (European Month of Photography), που αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνεργατική πλατφόρμα φωτογραφικών φεστιβάλ, στην οποία συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη τα φεστιβάλ της Αθήνας, του Βερολίνου, της Βιέννης, της Βουδαπέστης, της Λουμπλιάνας, του Λουξεμβούργου, της Μπρατισλάβας και του Παρισιού.

APhF15 - Dima Gavrysh

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

To κεντρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ διασταυρώνει επιλεγμένες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, όπως φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφικές εκδόσεις και κείμενα, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SATELLITE

Tο πρόγραμμα της διοργάνωσης θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων εκθέσεων και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους εκθεσιακούς και υπαίθριους χώρους της πόλης.

ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Η ετήσια έκθεση “Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι” από το 1987 επιχειρεί να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή νέων Ελλήνων δημιουργών ηλικίας 18-35 ετών και να συμβάλλει στην προσπάθεια τους για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο.

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ 

Το διευρυμένο πρόγραμμα δράσεων της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει το διεθνές φόρουμ  Photo Voices, portfolio reviews, μαραθώνιο φωτογραφίας, προβολές, επιτελέσεις, ειδικές ξεναγήσεις και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

  • Εγκαίνια: 3 Ιουνίου
  • Photo Voices: 5 Ιουνίου
  • International Portfolio Reviews: 8 – 9 Ιουνίου
  • Νύχτα Φωτογραφίας: 20 Ιουνίου
  • Μαραθώνιος Φωτογραφίας: 21 Ιουνίου