Χορηγίες Επικοινωνίας

TO ATHENS PHOTO FESTIVAL 2017 ΞΕΚΙΝΑ!

Παρακολουθήστε εκθέσεις, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις!

Tην Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00 στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου) πραγματοποιείται η Συνέντευξη Τύπου και εγκαινιάζεται το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων του Athens Photo Festival 2017. 82 καλλιτέχνες από 27 χώρες, σημαντικοί διεθνείς προσκεκλημένοι και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής. Το Photonet είναι Χορηγός Επικοινωνίας!

Tο εκθεσιακό πρόγραμμα της επετειακής (30ης!) διοργάνωσης του Athens Photo Festival, υπό το γενικό τίτλο «Still Searching», πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου-Ιουλίου. Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική σε κρίσιμα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. Διαρκώς αναστοχαστικό ως προς το ρόλο του στη σημερινή εποχή, εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες αναζητήσεις και πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία και την τέχνη του βίντεο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες καθώς και ένα σύνολο δράσεων -προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή.

Με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη, οι εκθέσεις επεκτείνονται και σε άλλους χώρους της Αθήνας, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Χριστίνα Κουγιουμτσίδου

The Photobook Exhibition

Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2017 παρουσιάζεται από τις 14 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου, για τρίτη φορά στην Ελλάδα, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να αναδειχθεί μια λιγότερο γνωστή πτυχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη χώρα μας, που καθιστά το βιβλίο ένα αυτοτελές έργο, παρουσιάζοντας βιβλία από καλλιτέχνες (self published) και διεθνείς εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, καταλόγους, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία.

Η έκθεση αυτή προτείνει στους φίλους της φωτογραφίας, του βιβλίου και της σύγχρονης δημιουργίας γενικότερα μια «άλλη» εμπειρία ανάγνωσης, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα από 350 επιλεγμένα βιβλία από όλο τον κόσμο, τα οποία αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο.

Όλες οι λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ εδώ!

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Δημήτριος-Ανδριανός Σιδηροκαστρίτης (όλες οι λήψεις που δημοσιεύουμε ανήκουν στην έκθεση “Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2017”, που έχει εγκαίνια την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).