Ενδιαφέρουν

ATHENS PHOTO FESTIVAL 2018: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως τις 12 Απριλίου 2018.

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες και επιμελητές για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στο πλαίσιο του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2018.

Το Φεστιβάλ διασταυρώνει επιλεγμένες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, όπως φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό και κείμενα, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Οι επιλεγμένες προτάσεις θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς) από την Τετάρτη 6 Ιουνίου έως την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018.

Πριν από τη διαδικασία υποβολής της πρότασής σας, μπορείτε να διαβάσετε τις Οδηγίες και τους Όρους Συμμετοχής.

Προθεσμία Υποβολής

Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως τις 12  Απριλίου 2018.

Υποβολή Πρότασης

Η κατάθεση του υλικού γίνεται σε ψηφιακή μορφή, μέσω του δικτυακού τόπου του Athens Photo Festival ή ταχυδρομικά. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, συνοδευόμενη από το φωτογραφικό υλικό. Κάθε πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα έως 20 φωτογραφιών, σε μορφή ηλεκτρονικών αρχείων, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός project.

Κόστος Υποβολής

Το κόστος υποβολής και αξιολόγησης πρότασης για συμμετοχή στο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα είναι 20€ και καταβάλλεται μέσω Paypal ή τραπεζικής κατάθεσης. Η υποβολή μιας πρότασης είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα Μέλη του ΕΚΦ και Φίλοι του APhF.

Φωτό: Francesca Catastini (από το Κεντρικό Πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2017)

Ανταποδοτικές Παροχές

• Αξιολόγηση πρότασης για συμμετοχή στο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
• Οικονομική συμμετοχή στην παραγωγή των επιλεγμένων φωτογραφικών εργασιών.
• 100 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη φωτογραφική τους εργασία για τους επόμενους 6 μήνες στη διαδικτυακή πλατφόρμα APhF:Connections που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο 100+ προσκεκλημένων επιμελητών και διευθυντών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέα φωτογραφικά projects.
• 20 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στα διεθνή Portfolio Reviews στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2018, να έρθουν σε επαφή μέσα από την πραγματοποίηση προσωπικών συναντήσεων με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές και να αναζητήσουν το δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ και δίκτυα.
• 5 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στο Professional Development Lab και να εξελίξουν δημιουργικά τις φωτογραφικές τους εργασίες, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών από τη διεθνή φωτογραφική σκηνή.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την πρόσκληση συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Eλληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο τηλέφωνο 210 9211 751 ή μέσω e-mail στο contact@hcp.gr.

ΕΚΘΕΣΗ PHOTOBOOK

Για τέταρτη φορά θα παρουσιαστεί μία παράλληλη έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε καλλιτέχνες και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο, εστιάζοντας σε βιβλία καλλιτεχνών, αυτοεκδόσεις (self published), βιβλία περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία.

Τα επιλεγμένα βιβλία θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) από τις 5 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου 2018. Δεν υπάρχει κόστος για την υποβολή προτάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες και φόρμες δήλωσης για συμμετοχή θα βρείτε εδώ!

Φωτό: Hertta Kiiski (από το Κεντρικό Πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2017)

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Bubi Canal (Athens Photo Festival 2017 – Κεντρικό Πρόγραμμα)