Χορηγίες Επικοινωνίας

ATHENS PHOTO FESTIVAL 2022: ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Τελευταία ευκαιρία για να ανακαλύψετε το φωτογραφικό έργο 102 καλλιτεχνών από 28 χώρες!

Το Athens Photo Festival 2022 διανύει την τελευταία εβδομάδα του και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Iουλίου, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138. Το Photonet είναι και φέτος Χορηγός Επικοινωνίας!

Το Athens Photo Festival αναδεικνύει οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία. Με διάθεση διερευνητική και κριτική, επικεντρώνεται σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που διαμορφώνουν τη σημερινή πραγματικότητα.

Το κεντρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλης έκτασης εκθεσιακή παραγωγή, η οποία αναπτύσσεται σε 3.000 τετραγωνικά μέτρα, καταλαμβάνοντας όλους τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου. Πρόκειται για ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός, το οποίο προσελκύει σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκθέσεις του Φεστιβάλ διασταυρώνουν φωτογραφίες, βίντεο, διαδραστικές εγκαταστάσεις, αρχειακό υλικό και καλλιτεχνικές εκδόσεις, διευρύνοντας τους όρους παρουσίασης, πρόσληψης και νοηματοδότησης της φωτογραφικής εικόνας.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ πραγματοποιείται έως την Κυριακή 24 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 και η καθιερωμένη έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.

Η έκθεση αυτή προτείνει στους φίλους της φωτογραφίας, του βιβλίου και του οπτικού πολιτισμού μια «άλλη» εμπειρία ανάγνωσης, όπου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα από 250 επιλεγμένα βιβλία από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια να αναδειχθεί το εύρος των σύγχρονων εκδοτικών πρακτικών, παρουσιάζοντας αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών, βιβλία από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία.

Η ποικιλία των εκδόσεων και η σύνθετη προσέγγιση της έννοιας του βιβλίου προτείνουν διάφορες, συχνά ευφάνταστες και πειραματικές, εκδοχές της έντυπης καλλιτεχνικής παραγωγής.


Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2022, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, με ένα κλικ εδώ!

  • Χώρος: Mουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
  • Διάρκεια: ως 24 Ιουλίου 2022
  • Ημέρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00
  • Εισιτήρια: 8€ (μειωμένο), 10€ (κανονικό)

– Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Lina Geoushy, Shame Less: A Protest Against Sexual Violence (από το κεντρικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2022)


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;