Χορηγίες Επικοινωνίας

ATHENS PHOTO WORLD 2023: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ!

Διαβάστε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες!

Το Athens Photo World έχει ήδη δώσει μια πρώτη παρουσία στα φωτογραφικά δρώμενα της Αθήνας με την υπαίθρια έκθεση «ΓΥΝΑΙΚΑ» της Τσέχας φωτογράφου Dana Kyndrovà, η οποία παρουσιάζεται στην Περίμετρο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συμπαραγωγή με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας.

Η έκθεση, η οποία παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου, αποτέλεσε προάγγελο του φετινού APW και εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο του πρώτου φεστιβάλ WOWWomen of the World που παρουσίασε το ΚΠΙΣΝ από την 1η έως τις 3 Απριλίου.

Dana Kyndrovà: Εθνική Σπαρτακιάδα – Πράγα, 1980.

Δύο νέες υπαίθριες εκθέσεις έρχονται τώρα στο κέντρο της πόλης. Ας δούμε τις σχετικές λεπτομέρειες!

European Pressphoto Agency: “Γυναίκες του 21ου αιώνα”

Η πρώτη είναι αφιερωμένη και πάλι στις γυναίκες, αυτή τη φορά στις Γυναίκες του 21ου αιώνα και θα φιλοξενηθεί στην Περίφραξη του Εθνικού Κήπου με έργα των φωτογράφων του πρακτορείου European Pressphoto Agency από τις 19 Μαΐου μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στο επιμελητικό κείμενο της έκθεσης «η γυναίκα του 21ου αιώνα δεν χρειάζεται να είναι διάσημη, διαβόητη ή απλώς πλούσια για να προσελκύσει το ενδιαφέρον, του κοινού και του φωτογραφικού βλέμματος. Η γυναίκα του 21ου αιώνα είναι παντού. Στην παραδοσιακά αναμενόμενη θέση της μάνας, μαίας, συζύγου και αδερφής, στις πασαρέλες της ομορφιάς και της δημιουργίας των επιδείξεων μόδας και ταυτόχρονα σε ρόλους που εκατό μόνο χρόνια πριν δεν θα χαρακτηρίζονταν παραδοσιακοί, ούτε καν αναμενόμενοι, όπως το τζούντο, η άρση βαρών, το πυροσβεστικό σώμα, οι αρχαίες πολεμικές τέχνες και οι πορείες στους δρόμους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Και όπως πάντα στον θρήνο των οικείων και στην αναζήτηση μιας ελπίδας επιβίωσης μέσα σε συντρίμμια πολέμου και χαλάσματα σεισμού».

Η έκθεση των φωτογράφων του πρακτορείου European Pressphoto Agency, μέσα από τα μάτια της Maria Mann και των επιμελητών του Athens Photo World, φέρνει στην καρδιά της Αθήνας μια σταγόνα από τον ωκεανό των φωτογραφιών που απαθανατίζουν την γυναικεία παρουσία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της καθημερινότητας του κόσμου στον 21ο αιώνα. Η επιμέλεια από πλευράς Athens Photo World έγινε από τον Γιάννη Κολεσίδη και τον Θανάση Σταυράκη.

Γιάννης Ίσσαρης, Ηλία Κοσίντας, Έλενα Μπεκατώρου: “Υποβρύχια Ελλάδα”

Η δεύτερη έκθεση είναι αφιερωμένη στην Υποβρύχια Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί στην περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με έργα των Γιάννη Ίσσαρη, Ηλία Κοσίντα και Έλενας Μπεκατώρου και θα διαρκέσει από τις 19 Μαΐου μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Δεκατρείς φωτογραφίες τριών Ελλήνων δημιουργών, φέτος μας ταξιδεύουν όχι ψηλά όπως άλλοτε, αλλά μέσα, όσο μέσα μας επιτρέπει να κοιτάξουμε η γαλάζια θάλασσα της χώρας μας.

Το βαθύ μπλε της θάλασσας, η διάθλαση του φωτός, καθώς διαπερνά τον υδάτινο όγκο και η διαρκής κίνηση μέσα κι έξω απ’ το νερό παραμένουν οι πιο γνήσιες πηγές χαράς, αισιοδοξίας και ομορφιάς του τοπίου που μας περιβάλλει. Από τη χαρούμενη φασαρία των παιδιών που παίζουν στα ρηχά, μέχρι τον σιωπηλό, αλλά σαγηνευτικό, χορό της υδρομέδουσας στα νερά του Σαρωνικού, οι σκηνές που συνθέτουν το ψηφιδωτό των ελληνικών θαλασσών είναι μαγικές. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον Θανάση Σταυράκη και τη Χριστίνα Καλλιγιάννη.

Το Athens Photo World 2023 υποστηρίζεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ, τον Εθνικό Κήπο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το πρακτορείο European PressPhoto Agency (EPA).

Φωτό στην κορυφή της σελίδας: μοντέλο πριν από επίδειξη μόδας του Βρετανού σχεδιαστή Jasper Conran στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου – Βρετανία, 15 Σεπτεμβρίου 2018 | © EPAEFE/TOLGA AKMEN

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.