Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Χορηγίες Επικοινωνίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!

ΟΙ νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2017!

Ο πρώτος διαγωνισμός φωτογραφίας, με θέμα μια επίσκεψή σας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, είναι γεγονός! Στείλτε κι εσείς τις καλύτερές φωτογραφίες σας, μέχρι τις 30 Αυγούστου, για να πάρετε μέρος και κερδίστε πλούσια δώρα! Το Photonet είναι Χορηγός Επικοινωνίας του διαγωνισμού, και συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του εκπροσωπούμενο από το Μενέλαο Μελετζή.

Ακόμα κι αν τώρα, μόλις, επιχειρείτε τα πρώτα σας φωτογραφικά βήματα, το Αττικό Πάρκο σας δίνει μία μοναδική ευκαιρία να μάθετε ορισμένα από τα πιο βασικά μυστικά της τέχνης της φωτογραφίας: γραφτείτε άμεσα σε ένα από τα τρία Σεμινάρια Φωτογραφίας που γίνονται στο Πάρκο αυτή την Άνοιξη (ημερομηνίες: Σάββατο 29/4, Σάββατο 27/5, Σάββατο 17/6, από τις 15:00 έως τις 19:00) και εξοπλιστείτε με τις απαραίτητες γνώσεις για την δημιουργία μοναδικών εικόνων, που θα σας εντάξουν στη λίστα με τους υποψήφιους νικητές του διαγωνισμού!

Λεπτομέρειες για τα σεμινάρια (εισηγητής, περιεχόμενο, κόστος συμμετοχής, πληροφορίες εγγραφής κ.λπ.) θα βρείτε εδώ!

http://www.atticapark.com/_imgfiles/header/header_ap_1459154984774_article_header.jpg

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Οι κάτοικοι του Πάρκου: φωτογραφίες από την καθημερινότητα των ζώων ή την επαφή τους με τους επισκέπτες.
2. Φωτογραφίες δράσης: φωτογραφίες που συλλαμβάνουν τα ζώα σε στιγμές δράσης.
3. Αστείο ή χαριτωμένο: φωτογραφίες που συλλαμβάνουν τα ζώα σε αστείες ή χαριτωμένες στιγμές.
4. Πορτρέτο: τα ωραιότερα κοντινά close-ups.
5. Ασπρόμαυρη:  για τους λάτρεις της ιδιαίτερης αυτής τεχνοτροπίας.
6. Selfie: Βάλε την αντίστροφη κάμερα του κινητού σου (η μόνη κατηγορία στην οποία επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε κινητό τηλέφωνο για την λήψη φωτογραφίας), πάρε το selfie stick και τράβα την selfie σου με τα ζώα στο παρασκήνιο.

http://www.atticapark.com/_imgfiles/animals/header_ap_14591616376266_animal_category_header.jpg

ΤΑ ΔΩΡΑ

Το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει τα παρακάτω τρία δώρα:

  • μία φωτογραφική μηχανή FUJIFILM X-T10 και ένας φακός 16-50mm (black)
  • ένα σεμινάριο επιλογής του νικητή (-ιας) προσφορά από την Σχολή Φωτογραφικών Σπουδών ΟΡΑΜΑ
  • δύο Ετήσιες Κάρτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για απεριόριστες επισκέψεις και αμέτρητες ευκαιρείες για απίθανες φωτογραφίες των 2000+ ζώων του Πάρκου μέχρι το τέλος του 2018!

Οι νικητές ανά κατηγορία κερδίζουν τα παρακάτω δώρα:

  • 1ος Νικητής: ένα σεμινάριο της επιλογής τους (από την κατηγορία ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ) στη Σχολή Φωτογραφικών Σπουδών ΟΡΑΜΑ, αξίας έως 80 ευρώ.
  • 2ος Νικητής: μια φωτογραφική μηχανή FUJIFILM Instax Mini 8
  • 3ος Νικητής: δύο Ετήσιες κάρτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, για απεριόριστες επισκέψεις, μέχρι το τέλος του 2018!

http://www.atticapark.com/_imgfiles/animals/header_ap_14591616677247_animal_category_header.jpg

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στείλε τη φωτογραφία σου από 1η Απριλίου έως και 30 Αυγούστου 2017 στο PhotoCompetition@AtticaPark.gr καθώς και στη σελίδα σου στο Instagram με hashtag #AtticaWildShots, και η κριτική επιτροπή θα αποφασίσει αν θα είσαι ένας από τους νικητές!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον Ροδόλφο Ράλλη (συνιδιοκτήτη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και διοργανωτή του διαγωνισμού), τον Γιάννη Ριζομάρκο (ιδιοκτήτη και διευθυντή της Σχολής Φωτογραφικών Σπουδών ΟΡΑΜΑ), τον Ευάγγελο Ψαθά (Διευθυντή επαγγελματικής φωτογραφίας της FUJIFILM HELLAS), και τον Μενέλαο Μελετζή (Σύμβουλο Εκδόσεων της Nexus Publications και του περιοδικού Photonet) .

http://www.atticapark.com/_img/giraffa_bg.jpg

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Ο μέγιστος αριθμός των φωτογραφιών που οι συμμετέχοντες πρέπει να επιλέξουν για να υποβάλουν στο διαγωνισμό είναι μία φωτογραφία/ εβδομάδα ανά κατηγορία.

2. Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών με κινητό (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Selfies), καθώς και η χρήση drone.

3. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ελέγξουν και να διορθώσουν την ημερομηνία και την ώρα στις φωτογραφικές τους μηχανές εάν αυτή είναι λάθος.

4. Οι φωτογραφίες που θα παραδώσουν οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν γίνει μόνον κατά την διάρκεια του διαγωνισμού (δηλαδή από 1/4/17 έως και 31/8/17). Φωτογραφίες με άλλη ηλεκτρονική ημερομηνία εκτός της περιόδου αυτής θα απορρίπτονται.

5. Οι φωτογραφίες υποβάλλονται σε ψηφιακή μορφή στην διεύθυνση PhotoCompetition@AtticaPark.gr μέχρι τις 31/8/2017. Θα πρέπει να αποστέλλονται σε συμπιεσμένο φάκελο με το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και αναφορά της κατηγορίας που διαγωνίζεται. Οι εικόνες πρέπει να εισαχθούν ως .jpg αρχεία να μην είναι μεγαλύτερες από 5MB και μικρότερες από 1MB.  Κατά μέγιστον 3000 x 2000 pixel ή λιγότερο.

6. Οι εικόνες δεν πρέπει να περιέχουν περιθώρια, υδατογραφήματα, υπογραφές ή στοιχεία επικοινωνίας.  Επιτρέπεται η ψηφιακή επεξεργασία τονικότητας, αντίθεσης, περικοπής, οξύτητας, μείωσης θορύβου, μικρές εργασίες καθαρισμού.  Απαγορεύεται η πρόσθεση ή αφαίρεση αντικειμένων, ζώων, ανθρώπων, η συρραφή (κολάζ/ πανόραμα) και η επεξεργασία HDR. Oι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιαδήποτε συμμετοχή με εικόνες που θεωρούνται ακατάλληλες ή προσβλητικές. Αυτό περιλαμβάνει οποιοδήποτε περιεχόμενο κρίνεται από τους διοργανωτές ρατσιστικό, σεξιστικό, ομοφοβικό, σεξουαλικό, υβριστικό, ανάρμοστο, ή εικόνες που απεικονίζουν ζώα με αναξιοπρεπή ή ταπεινωτικό τρόπο.

http://www.atticapark.com/_imgfiles/header/header_ap_14595002385443_article_header.jpg

7. Οι νικήτριες φωτογραφία θα πρέπει να σταλεί με e-mail στο Αττικό Πάρκο στην μορφή που τραβήχτηκε (αρχικό JPG ή RAW αρχείο χωρίς διορθώσεις) από τον/την διαγωνιζόμενο, αν/ όποτε αυτό του/της ζητηθεί.

8. Απαγορεύεται να εισέρχεσθε για να φωτογραφίσετε σε χώρους του Αττικού Πάρκου όπου σηματοδοτείται η απαγόρευση εισόδου για το κοινό.

9. Συμμετοχή ανηλίκων φωτογράφων επιτρέπεται κατόπιν έγγραφης (με e-mail στο PhotoCompetition@AtticaPark.gr) δήλωσης και/ή συναίνεσης των γονέων ή κηδεμόνων τους.

10. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραχωρούν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών τους για οποιαδήποτε χρήση κρίνει το Πάρκο απαραίτητη (πχ δημοσίευση, έκθεση σε οποιοδήποτε μέσο, εκτύπωση), με τον μοναδικο όρο της ευκρινούς αναφοράς του ονόματος του δημιουργού.

11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τους διαγωνιζόμενους όλων των παρόντων όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού.

http://www.atticapark.com/_imgfiles/animals/header_ap_14591616926851_animal_category_header.jpg

ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΙΚΗΤΩΝ

Η κριτική επιτροπή θα συνεδριάσει για την επιλογή των νικητών του διαγωνισμού αυτού το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου 2017.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν ακολούθως στην ιστοσελίδα www.atticapark.com/PhotoCompetition στις 15/9/17 καθώς και στην σελίδα του Πάρκου στο Facebook: www.facebook.com/AtticaZoologicalPark.

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν συγχρόνως με σχετικό e-mail (στην διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τη συμμετοχή της βραβευθείσας φωτογραφίας) για να παραλάβουν τα δώρα τους μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε  e-mail στο PhotoCompetition@AtticaPark.gr

http://www.atticapark.com/_img/footer_bg.png