Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ

Η φωτογραφία πάει στο Πανεπιστήμιο!

Η έκθεση έχει τίτλο «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ» και έχει διάρκεια έως και τις 24 Ιουνίου. Διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και φιλοξενείται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, στην οδό Απόλλωνος 45-47, στην Πυλαία. Θα είναι ανοιχτή τις εργάσιμες μέρες και ώρες (8:00-13:00 και 18:00-21:00).

Στην Έκθεση συμμετέχουν οι φωτογραφικές ομάδες του ΑΠΘ: Φωτογραφική Λέσχη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΦΛΑΣ, ο Φωτογραφικός Όμιλος ΑΠΘ (ΦΟΑΠΘ), η ομάδα του Πολύδρομου, η κοινότητα Phototopos και η Άρτεμις Μάλτα.

Η τελευταία, μιλώντας για τη δουλειά της με τίτλο Exposed/Εκτεθειμέν@ σχολίασε:

Έναυσμα της έκθεσης αυτής, είναι η γενικευμένη αντίληψη σχετικά με το “όμορφο”. Ιδιαίτερα αυτή που αναπαράγεται και υπαγορεύεται από τα ΜΜΕ και την μαζική κουλτούρα. Η δική μου προσέγγιση, δεν αναγνωρίζει ελαττώματα αλλά χαρακτηριστικά και όλα τα χαρακτηριστικά είναι όμορφα γιατί έχουν κάτι να πουν.

Χρησιμοποίησα ένα μαντήλι, 12 φίλους, ένα δωμάτιο και μια κάμερα. 

Δίνοντας στον καθένα και την καθεμία το μαντήλι, πρότεινα να καλύψουν οι ίδιοι όχι όμορφο. Κάποιοι δεν έκρυψαν τίποτα και κάποιοι πολλά. 

Κάποιοι ένιωσαν άνετα και ασφαλείς αμέσως, κάποιοι χρειάστηκαν χρόνο. Η διαδικασία έπαιξε τον ρόλο της. Όπως κι ο χώρος και η σχέση μου μαζί τους.

Σαν απόρροια όλου αυτού, μια συνειδητοποίηση: Τα πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν και ίσως θα υπάρχουν για πάντα, η επίδραση όμως που έχουν στον καθένα και την καθεμία από εμάς είναι διαφορετική, μεταβαλλόμενη, όχι προκαθορισμένη και σχετική.

Δείτε μερικές από τις λήψεις της: