Εκθέσεις φωτογραφίας

AYDIN SADIKHOV: BAKU

Όψεις της πόλης, όπου η παράδοση συνυπάρχει αρμονικά με το μοντέρνο.

Η Blank Wall Gallery φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του φωτογράφου από το Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, η οποία έχει τίτλο “Baku: The city where Tradition meets with the Modern”. 

Ο Aydin είναι μέλος της Ένωσης φωτογράφων της χώρας του, και η δουλειά του έχει αναγνωριστεί από την Εθνική Γεωγραφική Υπηρεσία. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Πρεσβεία της Πορτογαλίας στο Αζερμπαϊτζάν και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γερμανίας – Αζερμπαϊτζάν.

Η δουλειά που θα παρουσιάσει αποτελείται από φωτογραφίες κτιρίων του Baku, της πρωτεύουσας της χώρας. Στόχος του είναι να δείξει στους θεατές ιστορικά κτίρια τα οποία βρίσκονται στη λίστα Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO μαζί με μοντέρνα κτίρια, σχεδιασμένα από διάσημους αρχιτέκτονες τα οποία στέγασαν ή θα στεγάσουν σπουδαία γεγονότα όπως το Ολυμπιακό Στάδιο του Baku που θα φιλοξενήσει πολλά παιχνίδα του EURO 2020. Στις δύο αυτές όψεις της πόλης, η παράδοση συνυπάρχει αρμονικά με το μοντέρνο. Στις φωτογραφίες του, ο θεατής μπορεί να δει πολύ παλιά, παραδοσιακά κτίρια, τα οποία συνδέονται με την ιστορία και την παράδοση της χώρας, δίπλα σε μοντέρνα, υπερσύγχρονα κτίρια που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια και έχουν δώσει ένα εντελώς νέο ύφος στην πόλη. Οι δύο αυτές διαφορετικές όψεις βρίσκονται στο Baku η μία δίπλα στην άλλη, δίνοντας στην πόλη ένα καινούριο ύφος.

Ο Aydin θα βρίσκεται στη Blank Wall Gallery την Πέμπτη 5 Απριλίου. Γι’ αυτό το λόγο δε θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια στο άνοιγμα της έκθεσης την Παρασκευή 30 Μαρτίου, όπως γίνεται συνήθως, αλλά θα γίνουν την Πέμπτη για όλους όσους παρευρεθούν, προκειμένου να γνωρίσουν τον καλλιτέχνη και να μιλήσουν μαζί του.

  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη – τηλ.: 211 4052 138 
  • Διάρκεια: Από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2018
  • Ωράριο:  Τρίτη – Παρασκευή: 16.30 – 21.30, Σάββατο: 11.30 – 14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
  • Είσοδος ελεύθερη