Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ!

Οι γυναίκες της Αφρικής φωτογραφημένες μακρυά από κλισέ.

Ο Ayo Akinwande είναι ένας Νιγηριανός φωτογράφος, που παρουσιάζει τη δουλειά του για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ελλάδα και την Blank Wall Gallery. Σε αυτή του τη δουλειά, που ονομάζεται “Women of Africa”, παρουσιάζει τις γυναίκες της Αφρικής φωτογραφημένες από μία διαφορετική οπτική γωνία. Προσπαθεί να σπάσει τα κλισέ και τη γενική αντίληψη που επικρατεί στο δυτικό κόσμο για την Αφρική αλλά και τις γυναίκες ειδικότερα, φωτογραφίζοντας γυναίκες διαφόρων ηλικιών με ένα διαφορετικό ύφος!

Με τη βοήθεια του μακιγιάζ αλλά και σύγχρονων αξεσουάρ, μεταφορφώνει τις καθημερινές γυναίκες σε πιο λαμπερές φιγούρες.

Αποτυπώνει τη χαρά και την ευτυχία αυτών των γυναικών αλλά και την αξιοπρέπεια που εκπέμπουν μέσα στο χώρο τους, εξορκίζοντας έτσι την εικόνα της φτώχειας και της δυστυχίας που κυριαρχούν στην αντίληψή μας. Σε αυτές τις φωτογραφίες, εκείνο που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος που το μοντέρνο και το σύγχρονο συνδιάζονται και συνυπάρχουν με το παραδοσιακό, μιας και οι γυναίκες αυτές έχουν φωτογραφηθεί μέσα στην καθημερινότητά τους.

Ο Ayo Akinwande καταφέρνει να ενώσει δύο κόσμους μέσα από αυτή τη δουλειά του και να δείξει ότι μπορεί να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη του μοντέρνου και του παραδοσιακού, ακόμα και σε μέρη που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

  • Blank Wall Gallery: Υακίνθου 12, Κυψέλη τηλ. 694.3868.124
  • Έναρξη έκθεσης: Τετάρτη 17 Ιουνίου, 20:00
  • Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος
  • Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιουνίου έως 23 Ιουνίου 2015
  • Είσοδος Ελεύθερη