Ενδιαφέρουν Νέα

BAYEUX-CALVADOS AWARD 2016: ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΜΠΕΧΡΑΚΗ!

Ο διαγωνισμός βραβεύει δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο από γραπτό Τύπο, ραδιόφωνο, τηλεόραση και φωτογραφία.

Για τις ανάγκες της 23ης διοργάνωσης του διαγωνισμού, πενήντα πολεμικοί ανταποκριτές συγκεντρώθηκαν στο Bayeux, στις 7 και 8 Οκτωβρίου, προκειμένου να επιλέξουν τα βραβεία του διαγωνισμού στις ακόλουθες κατηγορίες: Φωτογραφία, Έντυπο, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Τηλεόραση μεγάλου φορμά, Νέοι Ρεπόρτερ (φωτογραφία), Διαδικτυακή Δημοσιογραφία και Video Image. Το βραβείο της Φωτογραφίας απονεμήθηκε στον Γιάννη Μπεχράκη!

Το Bayeux υπήρξε η πρώτη πόλη στη Γαλλία που Σύμμαχοι απελευθέρωσαν το 1944.  Εκεί γεννήθηκε ο συγκεκριμένος διεθνής ετήσιος διαγωνιστικός θεσμός, στο πλαίσιο της 50ής επετείου της από την 6η Ιουνίου 1944, ημέρα της Απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία (D-Day) το 1994. Σκοπός του είναι να βραβεύσει δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι απασχολούνται στους παρακάτω τέσσερις τομείς των Μ.Μ.Ε.: γραπτό Τύπο, ραδιόφωνο, τηλεόραση και φωτογραφία.

Εκτός από την τελετή απονομής των βραβείων, η διοργάνωση προσφέρει μια εβδομάδα με συναντήσεις και συζητήσεις με το κοινό (ανεξαρτήτως ηλικίας) προκειμένου να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των διεθνών ειδήσεων.

Οι διάφορες δραστηριότητες (εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου, διαλέξεις κ.ά.) επικεντρώνονται στις περισσότερο διαβόητες και περίπλοκες συγκρούσεις και διαμάχες ανά τον κόσμο και επιχειρούν να ρίξουν φως στις ειδήσεις και το επάγγελμα του δημοσιογράφου με την παρουσία των ανθρώπων που καλύπτει τις πιο βίαιες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, καθόλη της διάρκεια  κάθε έτους.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Jean-Claude Guillebaud σχολίασε για τα αποτελέσματα: «Από την πρώτη στιγμή που εισήλθα στη κριτική επιτροπή που επέλεξε τους υποψηφίους του τρέχοντος έτους, συνειδητοποίησα ότι η τελική επιλογή της διεθνούς κριτικής επιτροπής θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία με δεδομένη την ποιότητα των συμμετοχών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό! Θεωρώ πραγματικά σημαντικό αυτό το βραβείο, επειδή επιβραβεύει τους πολεμικούς ανταποκριτές όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τα αποτελέσμα του βραβείο Bayeux-Calvados για τους πολεμικούς ανταποκριτές προσφέρει μια ευρεία γνώση ολόκληρου του φάσματος των εξελίξεων του τομέα. Αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που καθιστά το συγκεκριμένο βραβείο τόσο μοναδικό και πολύτιμο.»

 Δείτε όλους τους νικητές εδώ