Εκθέσεις φωτογραφίας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ: “ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ”

Η ατομική πολυμορφική έκθεση του συνεργάτη μας ξεκινά σήμερα, 12/1, στις 6μμ, στο χώρο τέχνης “O.ART.ATH” (Σποράδων 36, Κυψέλη) με ελεύθερη είσοδο.

Στα πλαίσιά της, θα καταγράψει το προσωπικό του φωτογραφικό ημερολόγιο για μια Αθήνα, την οποία στην εφηβεία του ήθελε να εγκαταλείψει, αλλά ύστερα την αγάπησε με ένα διαφορετικό τρόπο. Εκεί λ.χ. όπου όλοι οι άλλοι βλέπουν “σκουπίδια” εκείνος βρίσκει θέματα για να τα ορίσει στα κάδρα του με χρώμα.

Οι επισκέπτες θα δουν ένα κολάζ με πάνω από 200 καρτ ποστάλ μιας πόλης, η οποία ενώ φαίνεται άσχημη, δείχνει διαφορετική και άγρια και ήρεμη και αδύναμη να εκφράσει την πολυπλοκότητά της, και τέσσερα βίντεο, τραβηγμένα μέσα από τις βόλτες του με τη μηχανή ή το ποδήλατο. Σε δρόμους όπου όλοι βιάζονται να πάνε κάπου, αυτός βλέπει δημιουργία και μια πτυχή της αλαζονικής πρωτεύουσας, η οποία δύσκολα μπορεί να αναιρεθεί.

Σε αυτή την πόλη, ως καλλιτέχνης, εκφράζεται και εμπνέεται μέσα από τις ποικίλες δράσεις, οι οποίες καθημερινά λαμβάνουν χώρα μπροστά του. Αναγνωρίζει τη διαύγεια, την οπτική και την ξεχωριστή ομορφιά μέσα από τις εμπειρίες του, οι οποίες δρουν σαν καταλύτης μια συνεχόμενης αλληλεπίδρασης. Οι απρόσωποι και άσχημοι χώροι διακόπτονται από νησίδες φωτός, διαύγειας, χρώματος και δημιουργούν την όμορφη πόλη .

Στα πλαίσια της έκθεσης, στις 14/1, η Μαρία Παπαδοπούλου θα διαβάσει επτά ποιήματα (στον κάτω χώρο, στην Σποράδων). Θα αναγνωστούν επιλεγμένοι στίχοι από την πρώτη συλλογή ποιημάτων του, έτσι ώστε να κλείσει η παρουσίαση του δασκάλου, φωτογράφου, ποιητή, σκηνοθέτη, συγγραφέα.

Mini CV

Ο Ανδρέας Κατσικούδης είναι εκπαιδευτικός (δάσκαλος δημοτικού), φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Διδάσκει σε ενήλικες φωτογραφία, κινηματογράφο και ιστορία της τέχνης. Έχει οργανώσει κι επιμεληθεί πλήθος εκθέσεων (φωτογραφικών και γενικότερα τέχνης). Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία του («Ποιήματα», «Εισαγωγή στη Φωτογραφία») και είναι υπό έκδοση το τρίτο του («Η Φωτογραφία ως Τέχνη»). Είναι ο ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26.

  • Φωτό: Ανδρέας Κατσικούδης

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;