Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

FACES + MASKS – ΠΡΟΣΩΠΑ + ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

Η συμμετοχή παιδιών ηλικίας 15-18 χρόνων στις λήψεις, βεβαιώνει πως η παράδοση των Κωδωνοφόρων έχει περάσει στις νέες γενιές.

Η Evripides Art Gallery εγκαινιάζει στις 23 Φεβρουαρίου 2017 μια έκθεση φωτογραφίας γεμάτη Ελλάδα! Οι λήψεις καταγράφουν το πανάρχαιο δρώμενο των Κωδωνοφόρων της Ανατολικής Μακεδονίας το τριήμερο, 6, 7 και 8 Ιανουαρίου, με την σύγχρονη ματιά του Νίκου Βαβδινούδη.

Πρόκειται για μια βραβευμένη έκθεση, που κέρδισε το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, από το Λονδίνο, την Ελβετία και την Μάλτα, μέχρι το μακρινό Πεκίνο και διακρίθηκε στον διαγωνισμό Τravel Protographer of the Year (TPOTY). Τώρα ταξιδεύει στην Αθήνα και στην Γκαλερί Ευριπίδη, όπου εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00, σε επιμέλεια Μάριου Τeriade Eλευθερίαδη, παράλληλα με την παρουσίασή της στο Ελληνικό μουσείο της Μελβούρνης στα πλαίσια του Virgin Australia Melbourne Fashion Festival.

«Στόχος μου σε κάθε περίπτωση ήταν η ανάδειξη του προσώπου πίσω από τη μάσκα, της προσωπικότητας πίσω από τα κοστούμια, του ανθρώπου πίσω από την μεταμφίεση», δηλώνει ο Nίκος Βαβδινούδης και προσθέτει: «Οι φωτογραφίσεις σκηνοθετήθηκαν (stage photography). Με φόντο ένα απλό πανί και τεχνητό φωτισμό δημιουργήθηκε ένα στούντιο στη φύση, ενώ πολύ συχνά το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον παρεισφρέει στην εικόνα και την καθορίζει».

Οι εικόνες τραβήχτηκαν στα χωριά του νομού Δράμας Μοναστηράκι, Ξηροπόταμος, Πετρούσα, Πύργοι, Καλή Βρύση, Παγωνέρι, Βώλακας και στην Νικήσιανη του νομού Καβάλας – διήρκεσαν περισσότερο από δύο χρόνια.

  • Χώρος: Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα
  • Εγκαίνια: 23 Φεβρουαρίου 2017
  • Διάρκεια: 23 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου 2017
  • Ωράριο: Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 – 20.30, Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.30, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά

Νίκος Βαβδινούδης