Ενδιαφέρουν Νέα

ΛΥΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟLIVIER DESCOTES

Είχε αναλάβει επίσημα καθήκοντα την 1η Μαρτίου 2016.

Λίγο περισσότερο από 7 μήνες διήρκεσε τελικά η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με τον τέως πλέον Διευθυντή του.

Στη σχετική ανακοίνωση που είχε τότε εκδοθεί από την κ. Αιμιλία Γερουλάνου, Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία αυτή, που θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2016, είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο, και η οποία προσέλκυσε 82 υποψηφιότητες, Ελλήνων και ξένων <…> Η επιλογή του Olivier Descotes από την Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου ήταν ομόφωνη. Προήλθε αφενός από την επίγνωσή μας για τις ειδικές σημερινές ανάγκες του Ιδρύματος για ενδυνάμωση και εξωστρέφεια, και αφετέρου από την αποδεδειγμένη εμπειρία του ως επικεφαλής σημαντικών πολιτιστικών οργανισμών. Είναι πεποίθηση όλων ότι θα διαδεχτεί τον Άγγελο Δεληβορριά με τον καλύτερο τρόπο, παρά τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό. Και είναι πεποίθηση όλων ότι ανάληψη εκ μέρους του της διεύθυνσης του Μουσείου θα αποφέρει πολύτιμους καρπούς για το Ίδρυμα.»

olivier_descotes

Olivier Descotes (φωτό: Ν. Βουρλιώτης)

Σήμερα λάβαμε την παρακάτω λιτή ενημέρωση:

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2016

O Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Olivier Descotes και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους.

Εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής κυρία Αιμιλία Γερουλάνου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κύριο Descotes για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον.