Ενδιαφέρουν

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Είτε είστε αιμοδότες (ή θέλετε να γίνετε) είτε είστε φωτογράφοι/βιντεογράφοι, τότε αυτή η εκδήλωση μπορεί να σας ενδιαφέρει !

Η σχετική διαδικασία υλοποιείται σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, μεταξύ 13:00 – 19:00, στο 12ο Λύκειο Αθηνών (Οδός Σφηττίων 1, Κάτω Πετράλωνα – στον πεζόδρομο δίπλα στις γραμμές του τρένου).

 • Λίγες οδηγίες για τους αιμοδότες
 1. Δεν ξεκινάμε εργασίες οδοντιατρικές.
 2. Δεν κάνουμε τατουάζ.
 3. Προσέχουμε γενικώς την υγεία μας, την διατροφή μας ώστε όταν φτάσει η μέρα να είμαστε ικανοί να δώσουμε το αίμα μας!
 4. Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν έχουμε εμβολιαστεί και δεν έχουμε παρενέργειες του εμβολίου την ημέρα της αιμοδοσίας.
 5. Πριν την αιμοδοσία έχουμε κοιμηθεί καλά, δεν πίνουμε αλκοόλ!
 • Λίγες οδηγίες για τους φωτογράφους/βιντεογράφους

Είναι μια μέρα εργάσιμη και ως φωτογραφική ομάδα δυσκολευόμαστε να καλύψουμε φωτογραφικά όλες τις ώρες, για αυτό και ζητάμε τη συνδρομή κι άλλων ανθρώπων που ξέρουν να φωτογραφίζουν και να τραβούν βίντεο.

Οι περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες δεν έχουν πρόβλημα να φωτογραφηθούν. Ξέρουν ότι είναι ένας ακόμα τρόπος για να βοηθήσουν στο σκοπό αυτό. Ζητάμε άδεια πρώτα. Θα είναι εκεί για να βοηθήσει και σε αυτό η συντονίστρια της αιμοδοσίας Σούλα Ντιρέκη (ξέρει τα περισσότερα άτομα και μπορεί να μας συστήσει). Προσπαθούμε επίσης να φτιάχνουμε μικρά βίντεο (αν ξέρουμε και μπορούμε) με δηλώσεις των συμμετεχόντων και πλάνα από τη διαδικασία.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν να σταλούν αρχικά στο akatsikoudis@yahoo.com για να σταλούν εν συνεχεία στο διοργανωτή για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Δεν είναι πάντα εύκολο να βάζουμε το όνομα του δημιουργού σε σχετικές αναρτήσεις (αλλά όσοι πηγαίνουν σε μια τέτοια προσπάθεια δεν το κάνουν για να προβάλουν το όνομά τους!).

Δείτε ένα βίντεο από παλιότερη αιμοδοσία που έγινε στο ίδιο σχολείο!

 • Διοργάνωση: Εμείς οι Δρομείς (άτυπη εθελοντική ομάδα)
 • Για επικοινωνία: Σούλα Διρέκη, τηλ.: 6977 469 041
 • Με την ενεργή στήριξη της Φωτογραφικής Ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

 • Σχέδιο στην κορυφή της σελίδας: mohamed_hassan

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Aνδρέας Κατσικούδης

Έχει σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σπούδασε επίσης φωτογραφία και παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου και σεμινάρια πάνω στην ιστορία της τέχνης και τη δημιουργικότητα. Διδάσκει φωτογραφία από το 2005 και κινηματογράφο από το 2011. Αυτή την περίοδο είναι στην επεξεργασία της πρώτης του ταινίας μεγάλου μήκους - ένα ντοκιμαντέρ για τη φωτογραφία και τους φωτογράφους. Στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ηλεκτρικό μπάσο και τρέχει μαραθώνιους.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;