Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

“ΒLUE LINE” ΣΤΗΝ SKOUFA GALLERY MYKONOS

3 καταξιωμένοι Έλληνες φωτογράφοι, αιχμαλωτίζουν την μαγευτική θάλασσα!

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της γκαλερί για το καλοκαίρι του 2016.

Στην έκθεση αυτή 3 καταξιωμένοι Έλληνες φωτογράφοι, ο Γιώργης Γερόλυμπος (φωτό επάνω), η Κατερίνα Καλούδη και η Έφη Χαλιορή αιχμαλωτίζουν την μαγευτική θάλασσα, δημιουργώντας εντυπωσιακά θαλάσσια τοπία σε μινιμαλιστικό στυλ. Εκφράζοντας ο καθένας το προσωπικό φωτογραφικό του ιδίωμα, κάνει τη δική του αναφορά στην ομορφιά της θάλασσας, όπου η απλότητα και η καθαρότητα κυριαρχεί. Η γραμμή του ορίζοντα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο κάδρο και γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος. Αυτή η μπλε γραμμή, αποτελούμενη από νερό και αέρα, στέκει μπροστά στο βλέμμα του θεατή, συμβολίζοντας την ζωτικότητα, τον πυρήνα της ίδιας μας της ύπαρξης.

Ο Γιώργης Γερόλυμπος παρουσιάζει φωτογραφίες από τη σειρά Mare Liberum τίτλος που οφείλει την πατρότητά του στον Hugo Grotius. Ο Γερόλυμπος επιδιώκει να εκφράσει την μοναδική αίσθηση ελευθερίας που προκαλεί η θάλασσα σε αυτόν που την ταξιδεύει. Μακριά και απελευθερωμένη από οποιαδήποτε κτητικότητα και πέραν από κάθε χρήση, η θάλασσα ταξιδεύει το νου μας σε χιλιάδες μέρη, πρόσωπα, συναισθήματα, στιγμές.

Mare-Liberum-14

Γιώργης Γερόλυμπος

Η Κατερίνα Καλούδη αναδεικνύει μοναδικά τους μυστηριώδεις μετασχηματισμούς της θάλασσας του Αιγαίου, κάτω από το ελληνικό φως και τη δύναμη των ανέμων των Κυκλάδων, την ίδια στιγμή που τα έργα της αποκαλύπτουν μια πνευματική χροιά.

kaloudi

Κατερίνα Καλούδη

Η Έφη Χαλιορή, μέσα από τα έργα της πραγματοποιεί μια παρατήρηση στον χρόνο που περνά. Όλα μοιάζουν ίδια και όλα διαφορετικά. Η πρωτοτυπία της εικόνας επιτυγχάνεται μέσω της επανάληψης.

  • Xώρος: Skoufa Gallery Mykonos, Δήλου 12 – Χώρα Μυκόνου
  • Εγκαίνια: 22 Ιουλίου 2016, στις 20.00
  • Διάρκεια: 22 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2016