Ενδιαφέρουν Νέα

BREAKING NEWS-ATHENS ΑΠΟ ΤΟΝ MICHAEL LANDY

Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά, στέλνοντας εικόνες που αποτυπώνουν τη δική σας καθημερινότητα, μέχρι τις 26 Μαΐου 2017.

Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας, στο κτίριο της Διπλαρείου Σχολής (Πλατεία Θεάτρου 3), και εξελίσσεται για τέσσερις μήνες με τη συμμετοχή του κοινού. Το BREAKING NEWS-ATHENS επιχειρεί τη χαρτογράφηση καθημερινών εμπειριών, συναισθημάτων και αντιδράσεων μέσα στη σύγχρονη κατάσταση μιας πόλης πολυπληθυσμιακής και δυναμικά μεταβαλλόμενης, στο ιδιότυπο πλαίσιο μιας κρίσης με διάρκεια.

Ο χώρος στον τρίτο όροφο της Διπλαρείου Σχολής ξεκίνησε κενός και ο ΝΕΟΝ σάς προσκαλεί να συμμετέχετε ενεργά στην παραγωγή του έργου του Michael Landy, στέλνοντας εικόνες που αποτυπώνουν τη δική σας καθημερινότητα: εικόνες, εμπειρίες και στιγμιότυπα που τη χαρακτηρίζουν.
Εικόνες τοπίου της σύγχρονης Αθήνας, εικόνες που αποτυπώνουν την κοινωνική και πολιτική συνθήκη, εικόνες πρωτοσέλιδα ειδήσεων, εικόνες γεγονότα της καθημερινής ζωής, εικόνες κείμενα, σύμβολα και λογότυπα, αφορισμοί και συνθήματα στους δρόμους κωδικοποιούνται και μεταφράζονται στην αφαιρετική οπτική γλώσσα που έχει αναπτύξει ο καλλιτέχνης στο πρόσφατο έργο του. Εικόνες αποτυπωμένες με τα μάτια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης διεκδικούν να στήσουν τον χάρτη ενός κοινού και συχνά αθέατου καθημερινού περιβάλλοντος.
Oι εικόνες συγκεντρώνονται μέσω της ιστοσελίδας του ΝΕΟΝ ή τυπωμένες στο χώρο της έκθεσης κάθε Παρασκευή (12μμ – 7μμ) μέχρι τις 26 Μαΐου 2017. Τις εικόνες επεξεργάζεται ο ίδιος ο καλλιτέχνης και η ομάδα του, στο ειδικό εργαστήριο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Διπλαρείου, και κατόπιν αναρτώνται σταδιακά στο χώρο της Σχολής, υλοποιώντας την έκθεση ως συμβάν σε εξέλιξη.
O χώρος της έκθεσης είναι ανοιχτός για το κοινό (ελεύθερη είσοδος) και η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου 2017.

Η έκθεση BREAKING NEWS-ATHENS εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εικαστικών παραγωγών του Landy που αναπτύσσουν την ίδια προσέγγιση χαρτογράφησης του σύγχρονου αστικού χώρου (Μόναχο 2015, Λονδίνο 2015, Βασιλεία 2016). Στην εκδοχή της Αθήνας εντάσσεται για πρώτη φορά η άμεση συμμετοχή του κοινού στην πρακτική του καλλιτέχνη στη σειρά Breaking News. Ο Michael Landy έχει εντάξει τη συμμετοχή του κοινού στα έργα του Acts of Kindness (Kaldor Public Arts και London Underground, 2012) και Art Bin (London 2010 και Yokahama Triennale 2014).

  • Πληροφορίες συμμετοχής και λοιπές λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.