Ενδιαφέρουν

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ BRUNO BARBEY ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Μέλος του Magnum Photos από το 1964!

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει σήμερα Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, μια παρουσίαση αφιερωμένη στο γνωστό φωτογράφο του πρακτορείου Magnum Photos, Bruno Barbey.

Την παρουσίαση επιμελείται η Θεανώ Ιωαννίδη.

Mini CV

Ο 77χρονος σήμερα Barbey, είναι γεννημένος στο Μαρόκο, έχει διπλή εθνικότητα – γαλλική και ελβετική. Σπούδασε φωτογραφία και γραφικές τέχνες στο École des Arts et Métiers στο Vevey της Ελβετίας. Από το 1961 έως το 1964 φωτογραφίζει τους Ιταλούς, θεωρώντας τους ως πρωταγωνιστές ενός μικρού «θεατρικού κόσμου», με στόχο να συλλάβει το πνεύμα ενός έθνους.

Ξεκίνησε τη σχέση του με το Magnum Photos το 1964. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Magnum για την Ευρώπη το 1978/1979 και Πρόεδρος του Magnum International από το 1992 έως το 1995.

Για πάνω από πέντε δεκαετίες ο Bruno Barbey εργάστηκε και στις πέντε ηπείρους και κάλυψε πολέμους και συγκρούσεις στη Νιγηρία, το Βιετνάμ, τη Μέση Ανατολή, το Μπαγκλαντές, την Καμπότζη, τη Βόρεια Ιρλανδία, το Ιράκ και το Κουβέιτ. Το έργο του έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα περιοδικά του κόσμου και έχει δημοσιεύσει πάνω από 30 βιβλία. Το 1999 ο Petit Palais του Παρισιού διοργάνωσε μια μεγάλη ατομική έκθεση φωτογραφιών που ο Μπρούνο Μπάρμπεϊ είχε τραβήξει στο Μαρόκο επί 30 χρόνια.

Έχει λάβει πολλά βραβεία για το έργο του και οι φωτογραφίες του εκτίθενται παγκοσμίως και παρουσιάζονται σε πολλές συλλογές μουσείων. Το 2016, ο Bruno Barbey έγινε μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών. Σήμερα ασχολείται με ένα νέο project και φωτογραφίζει εκτενώς στην Κίνα.