Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Άνθρωποι σε αναζήτηση μίας νέας ισορροπίας.

 Η πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ν. Μπουλούμπαση, αποτυπώνει την καθημερινότητα του ρουμάνικου λαού μέσα από εικόνες δρόμου, όπως τις “είδε” ο φωτογράφος το 2012. Φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.
Ο επαγγελματίας φωτογράφος προσπάθησε να καταγράψει, μετά την πτώση του κομουνισμού, την αναζήτηση του ρουμάνικου λαού μίας νέας ισορροπίας ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον,  σε Ανατολή και Δύση. Να εντοπίσει φωτογραφικά την προσπάθεια των Ρουμάνων  να διατηρήσουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την γλώσσα και γενικά την πνευματική τoυς ανεξαρτησία χωρίς αλλοιώσεις από το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης, ενώ παράλληλα  επιθυμούν να ενταχθούν στη Δύση.
Η έκθεση, στον εκθεσιακό χώρο του 2ου ορόφου του  Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης, περιλαμβάνει 140 ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων. Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, στις 20:00, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.
O Γιάννης Ν. Μπουλούμπασης, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φωτογραφία με ειδικότητα στο αρχαιολογικό ρεπορτάζ το 2003 και από το 2004 συνεργάζεται επαγγελματικά με φωτο- ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες και ιστότοπους. Με τη Φωτογραφία Δρόμου (Street Photography) ασχολείται από το 2009.
  • Xώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
  • Ώρες λειτουργίας: Δευ-Κυρ 18:00 -22:00
  • Είσοδος ελεύθερη