Φωτογραφικές ομάδες

ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΩΝ – C/P ARTPHOTOCLUB

Γνωρίστε την ομάδα, δείτε τις φωτογραφίες των μελών της!

Από το καλοκαίρι του 2017, το Photonet ξεκίνησε μια μεγάλη εξόρμηση, σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξει την παρουσία και τη δράση όλων των πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη φωτογραφία. Η παρουσίαση αυτών των ομάδων γίνεται πλέον και μέσα από τα online MME της Νexus Publications.

Tις απαντήσεις έδωσε ο επικεφαλής της ομάδας φωτογράφος Χρήστος Κανάκης. Ας δούμε τι μας είπε!


Πείτε μας δυο λόγια για το ιστορικό της ομάδας σας!

Η Λέσχη  Φωτογραφίας Κων/πολιτών  /  C/P  artPhotoClub  είναι μια πολυπληθής, μη κερδοσκοπική Λέσχη που οργανώθηκε και δραστηριοποιείται, υπό την καθοδήγησή μου, από το 2006. Οι δράσεις της Λέσχης είναι μια πολιτιστική προσφορά που βασίζεται στον εθελοντισμό φίλων της Φωτογραφίας και την υλικοτεχνική υποστήριξη του συλλόγου Ν.Κ. Κων/πολιτών από όπου και προέρχονται ιδρυτικά μέλη, υλοποιώντας  μια ακόμη κοινωνική προσφορά του συλλόγου.  Στα 15 χρόνια η Λέσχη μας έχει διοργανώσει πολλές εκθέσεις των μελών της, ενώ παράλληλα έχουμε παρουσιάσει τη δουλειά μας μέσω φωτογραφικών φορέων σε εκθέσεις και meetings. Ταξιδέψαμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας όμορφες στιγμές με την καλύτερη φωτογραφική παρέα. Τέλος έχουμε μάθει στα μέλη μας, να αξιοποιούν δημιουργικά το φως, με όποιο φωτογραφικό μέσο έχουν στη διάθεσή τους μέσω των σεμιναρίων και workshops που διοργανώνονται όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της δράσης σας;

Η Λέσχη μας είναι ένα ανοιχτό club, που έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φίλους της φωτογραφίας να συμμετέχουν σε μια ενεργή ομάδα που μοιράζεται το κοινό πάθος για τη φωτογραφία και δραστηριοποιείται με εκδηλώσεις και εκθέσεις, φωτογραφικές συναντήσεις, εκδρομές και επισκέψεις σε χώρους με σκοπό τη βελτίωση των φωτογραφικών ικανοτήτων. Τα μέλη της Λέσχης  συνθέτουν ένα ζωντανό, πολύχρωμο παζλ μιας δημιουργικής ομάδας φωτογράφων, που προσεγγίζει με φρέσκια ματιά, γεμάτη ενθουσιασμό, τη φωτογραφία. Παράλληλα, τα σεμινάρια που διοργανώνονται,  επιτρέπουν την  πρόσβαση στη φωτογραφική γνώση σε πολύ λογικό κόστος,  με στόχο να διαδώσουμε την τέχνη και την τεχνική της Φωτογραφίας στο ευρύ κοινό.

Ποιος είναι ο χώρος στον οποίο γίνονται οι συγκεντρώσεις της ομάδας;

Οι συναντήσεις και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο κτίριο του Καστρίτσειου Μουσείου Πολιτισμού Κωνσταντινούπολης & Μικράς Ασίας, στην Φιλοθέη,  Λεωφ. Καποδιστρίου 17.

Ποια είναι η παρουσία της ομάδας στο διαδίκτυο (site-social media pages);

Οργανώνετε δράσεις (μαθήματα φωτογραφίας, ομιλίες, εκδηλώσεις κ.λπ.) με σκοπό να καταστεί γνωστότερη η φωτογραφία στην περιοχή σας;

Διοργανώνουμε σεμινάρια και workshops στην έδρα μας, με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή και δυνατότητα συμμετοχής σε διαφορετικές ομάδες εργασίας – γνωστικού επιπέδου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν οποιαδήποτε χρονική στιγμή και να ενσωματωθούν στη Λέσχη μας εύκολα και με πολύ περιορισμένο κόστος, με στόχο να διαδώσουμε  την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας στο ευρύ κοινό, σε δύσκολες εποχές για την Τέχνη. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται στα σεμινάρια και workshops της Λέσχης, τα μυστικά της σύγχρονης ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, τόσο από αισθητική όσο και από τεχνική άποψη.

Οι συναντήσεις και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο κτίριο του Καστρίτσειου Μουσείου Πολιτισμού Κωνσταντινούπολης & Μικράς Ασίας, που είναι πλήρως εξοπλισμένο και περιλαμβάνει:

  • Ψηφιακό projector & Calibrated Monitor PLASMA 55” για παρουσιάσεις εκπαιδευτικού οπτικού υλικού για κάθε φωτογραφικό πεδίο αλλά και του φωτογραφικού έργου όλων των συμμετεχόντων για σχολιασμό – κριτική και αξιολόγηση της πορείας του κάθε μέλους της Λέσχης.
  • Αναλογικό projector για προβολή slides, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, γρήγορο internet  για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
  • Ταυτόχρονα με τα μαθήματα, παρέχεται πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό από ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία φωτογραφίας, καθώς και σε περιοδικά φωτογραφίας από τη δανειστική βιβλιοθήκη της λέσχης μας.
  • Φωτογραφικό STUDIO, πλήρως εξοπλισμένο, όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στη χρήση του τεχνητού φωτισμού και τεχνικές πορτραίτου & still life.

Πού μπορεί να απευθυνθεί ένας νέο ενδιαφερόμενος (-η) ο οποίος θέλει να γίνει μέλος της ομάδας;

Η επικοινωνία με την Λέσχη μας συνήθως γίνεται μέσω e-mail, στο photo.lesxi.konpol@gmail.com,  στο τηλ. 6944 584 670 και με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Θα σας ενδιέφερε η συνεργασία με άλλες ομάδες – λέσχες – φορείς της φωτογραφίας, οι οποίες βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές;

Η συνεργασία με οποιοδήποτε φορέα προωθεί τις αξίες της  Φωτογραφίας είναι σημαντική καθώς είναι και δικός μας στόχος, που τον υλοποιούμε μέσω των δραστηριοτήτων  μας.Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;