Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: “ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”

30 μοναδικά εκθέματα, παρουσιάζουν την καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου σκηνοθέτη.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει μια έκθεση φωτογραφίας που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Η έκθεση, αποτελούμενη από 30 μοναδικά εκθέματα, επιχειρεί να αφηγηθεί την καλλιτεχνική πορεία του Μιχάλη Κακογιάννη, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα έργα του αλλά και στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας της εργασίας του.

Οι ανέκδοτες φωτογραφίες  που ψηφιοποιήθηκαν για να αποκαλυφθούν  στο κοινό προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του μεγάλου δημιουργού και αποτελούν σημαντικά τεκμήρια για την ιστορία του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου. Οι φωτογραφίες πρόκειται να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στη Πάφο της Κύπρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «Πάφος –Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017».

Η έκθεση φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γίνει μέτοχος της εθνικής αλλά και διεθνούς πορείας του Μ. Κακογιάννη, να μας καταστήσει κοινωνούς των στιγμών του δημιουργικού του  οίστρου και της σκληρής δουλειάς μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

cacoyannis-photo-exhibition-1

Το καλλιτεχνικό τύπωμα των φωτογραφιών έγινε στην Ιταλία από τον Antonio Manta, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της έκθεσης σε συνεργασία με την εικαστικό Ινώ Παναγοπούλου. Ο Antonio Manta είναι διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης, γνωστός για το φωτογραφικό του έργο αλλά και για την ενασχόληση του με την τέχνη της Καλλιτεχνικής Τυπογραφίας. Ως φωτορεπόρτερ έχει εργασθεί σε πολλές χώρες (Ρουμανία, Μαρόκο, Τυνησία, Τόγκο κ.ά.), πάντα με σκοπό την ανάδειξη ανθρωπιστικών ζητημάτων. Έργα του έχουν δημοσιευθεί σε μεγάλα περιοδικά, ενώ εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε μεγάλες γκαλερί, μουσεία και χώρους πολιτισμού διεθνώς. Το ατελιέ του στην πόλη Montevarchi της Τοσκάνης έχει καθιερωθεί ως σημαντικό  σημείο συνάντησης για ερασιτέχνες και επαγγελματίες της Φωτογραφίας και της Καλλιτεχνικής Τυπογραφίας . Διδάσκει σε σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιταλίας.

  • Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
  • Ημερομηνία: Από τις 12 Οκτωβρίου 2016
  • Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3418550