Know How

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΖΩΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΛΗΨΕΙΣ ΣΑΣ!

Δεν έχετε οπτικό σταθεροποιητή εικόνας στη μηχανή σας; Δεν έχετε πρόβλημα!

Μάθετε πώς να βγάζετε πιο σταθερές φωτογραφίες με οποιαδήποτε μηχανή ΔΕΝ διαθέτει image stabilization!

Οδηγός μας τα βήματα που περιγράφονται σε σχετικό άρθρο του digitalcameraworld.com!


Υπάρχουν ακόμα (σ.σ. στην αγορά) πολλές κάμερες που δεν διαθέτουν σταθεροποίηση εικόνας στο σώμα (IBIS: in-body image stabilization). Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να τραβήξετε με αργή ταχύτητα κλείστρου ή έχετε δοκιμάσει λήψεις μακράς έκθεσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς τρίποδο, θα έχετε σίγουρα καταλήξει με θολές και κουνημένες εικόνες.

Η σταθεροποίηση εικόνας στο σώμα της μηχανής, σας προσφέρει το πλεονέκτημα να τραβήξετε πιο σταθερές εικόνες σε περιπτώσεις που βιάζεστε ή όταν θέλετε το κλείστρο να παραμείνει ανοιχτό για περισσότερη ώρα. Εάν η κάμερα δεν διαθέτει σταθεροποίηση εικόνας στο σώμα της, τότε η λύση βρίσκεται στην σταθεροποίηση του δικού σας σώματος.

Παρακολουθήστε το παρακάτω video, για να μάθετε πώς με καθημερινά αντικείμενα (όπως η ζώνη του τίτλου και της εισαγωγικής φωτογραφίας) που μπορείτε να βρείτε εύκολα, αν δεν τα έχετε ήδη στο σπίτι, θα επιτύχετε καλύτερες και πιο σταθερές λήψεις!

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Pixabay
 






Aρθρογράφος

Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Photoshop ...απλά!" και "Cinemagraph" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην "ΗuffPost Greece" και συνεργάτης της "Εφημερίδας των Συντακτών". Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2022 εργάστηκε ως Εκπαιδευτής στο Τμήμα «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» του Δημοσίου ΙΕΚ Αμπελοκήπων. Από τον Οκτώβριο του 2022, διδάσκει στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.