Ενδιαφέρουν

MISSION IMPOSSIBLE: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!

Θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια στους υποψηφίους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας!

Η χώρα βιώνει ήδη την κορύφωση του πυρετού ενόψει της τριπλής κάλπης που στήνεται την προσεχή Κυριακή 26 Μαΐου. Αποφασίσαμε κι εμείς να συμμετάσχουμε σε αυτό το προεκλογικό πάρτι!

Έχοντας μπροστά μας ένα τεράστιο φάσμα δυνητικών επιλογών μέσα από υποψηφίους είτε για τις ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 (δημοτικές και περιφερειακές) είτε για την ευρωβουλή, προβληματιστήκαμε επί μακρόν για το πού έπρεπε να στοχεύσουμε. Αφού αφιερώσαμε άπειρες ώρες στα σχετικά debate που (ατυχώς για εσάς) ποτέ δεν θα αποκαλύψουμε, θελήσαμε να επικοινωνήσουμε με υποψηφίους δημάρχους της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας.

Πώς προετοιμάστηκαν οι συνεντεύξεις

Γνωρίζοντας πως αυτή είναι μια περίοδος έντονης δράσης για όλους τους υποψηφίους, πήραμε την απόφαση, η επικοινωνία μαζί τους να γίνει μέσω email. Εφορμήσαμε στο διαδίκτυο, επισκεφθήκαμε τα προσωπικά sites των υποψηφίων (όσων διέθεταν τέλος πάντων) καθώς και τα sites των συνδυασμών τους.

Δημιουργήσαμε προς αποστολή ένα ερωτηματολόγιο (μόλις) 6 ερωτήσεων για δυο κυρίως λόγους: αφενός οι ερωτήσεις μας θα έπρεπε να είναι στοχευμένα σχετικές με το θέμα του περιοδικού μας (το imaging) αφετέρου θέλαμε να διευκολύνουμε τους υποψηφίους να συμμετέχουν. Για τον ίδιο σκοπό, δεν θέσαμε κάποιο όριο λέξεων (προς τα πάνω ή προς τα κάτω) για κάθε απάντηση.

Ως παραλήπτες επιλέχτηκαν τα πρόσωπα που διεκδικούν με τις μεγαλύτερες αξιώσεις (βάσει δημοσκοπήσεων) τη δημαρχία των δύο πόλεων. Προσπαθήσαμε να δώσουμε χώρο (και λόγο) σε πολιτικούς από όλα τα κόμματα, αν και αυτό τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο (για διάφορους λόγους, η παράθεση των οποίων αποτελεί αιτία δημιουργίας ξεχωριστού άρθρου).

Αποστείλαμε αρχικά ένα email σε όλους τους υποψηφίους, στο οποίο επισυνάπταμε το ερωτηματολόγιό μας και δίναμε μια εβδομάδα διορία για να λάβουμε απάντηση. Την ίδια ή την επόμενη ημέρα αποστολής του email, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τους υποψηφίους για να επιβεβαιώσουμε την επιτυχημένη παραλαβή του ερωτηματολογίου μας.

Παραλήπτες των ερωτηματολογίων

Στείλαμε email στους παρακάτω υποψηφίους δημάρχους Αθήνας (η παράθεση γίνεται αλφαβητικά):

 • Γιώργος Βουλγαράκης
 • Παύλος Γερουλάνος 
 • Νάσος Ηλιόπουλος
 • Κώστας Μπακογιάννης

Από τους υποψηφίους της Θεσσαλονίκης επιλέχτηκαν οι κάτωθι:

 • Χάρης Αηδονόπουλος
 • Σπύρος Βούγιας
 • Αντώνης Γαζάκης
 • Γρηγόρης Ζαρωτιάδης 
 • Κωνσταντίνος Ζέρβας
 • Κατερίνα Νοτοπούλου
 • Γιώργος Ορφανός
 • Νίκος Ταχιάος
 • Παναγιώτης Ψωμιάδης

(Προλαμβάνουμε θεωρίες συνωμοσίας: οι παραλήπτες της Θεσσαλονίκης ήταν υπερ-διπλάσιοι, απλώς και μόνο γιατί ο υπογράφων τρέφει μεγάλη αδυναμία στις ομορφιές της συμπρωτεύουσας, παρότι υποστηρίζει τον ΠΑΟ κι όχι τον ΠΑΟΚ!)

Αντιδράσεις υποψηφίων

 • Την αμέσως επόμενη ημέρα αποστολής του σχετικού email δεχτήκαμε τηλεφώνημα από τον δημοσιογράφο Σωτήρη Ξενάκη, από το γραφείο του κ. Μπακογιάννη, ο οποίος μάς ενημέρωσε ευγενέστατα ότι ο υποψήφιος δεν θα μπορέσει να απαντήσει στην συνέντευξη λόγω φόρτου υποχρεώσεων.
 • Επιβεβαιώσαμε τηλεφωνικά, μιλώντας με διάφορους εκπροσώπους τους, ότι έλαβαν το email οι: Χάρης Αηδονόπουλος, Σπύρος Βούγιας, Παύλος Γερουλάνος, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Νάσος Ηλιόπουλος. Ωστόσο δεν λάβαμε απαντήσεις από κάποιον εξ΄αυτών, παρόλο που ο εκπρόσωπος του κ. Γερουλάνου τόνισε πως ο υποψήφιος θέλει να κάνει τη συνέντευξη, αφήνοντας ανοιχτή τη σχετική πιθανότητα εφόσον περάσει στο β’ γύρο (οψόμεθα σχετικά).
 • Από το γραφείο της κ. Νοτοπούλου μάς έδωσαν ένα διαφορετικό email προς αποστολή των ερωτήσεων. Παρότι προωθήσαμε (και) στο νέο email το ερωτηματολόγιό μας, δεν πήραμε απάντηση.
 • An και δεν καταφέραμε να βρούμε τηλεφωνικά εκπροσώπους του Γιώργου Βουλγαράκη, ωστόσο, τρεις ώρες μετά την αρχική ανάρτηση του άρθρου, δεχθήκαμε ηλεκτρονικά τις απαντήσεις του!
 • 30 λεπτά πριν την ανάρτηση του άρθρου στο site, δεχτήκαμε τηλέφωνο από το γραφείο του Γιώργου Ορφανού, κατά τη διάρκεια του οποίου τέθηκε το ερώτημα αν μπορούν ακόμα να σταλούν απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο μας από το συγκεκριμένο υποψήφιο. Ανταποκριθήκαμε θετικά και πράγματι λάβαμε, λίγες μόνο ώρες μετά, τις απόψεις του.
 • Για τον κ. Αντώνη Γαζάκη δεν καταφέραμε να βρούμε καν τηλέφωνο επικοινωνίας, ενώ τα τηλεφωνικά κέντρα του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα περιείχαν ένα ηχογραφημένο μήνυμα που μας ενημέρωνε ότι έχουμε συνδεθεί “με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα” (…και τίποτε άλλο!).

Τελικό αποτέλεσμα

Ξεκινώντας αυτό το θέμα, άρχισαν και τα σχετικά στοιχήματα μεταξύ των συνεργατών του περιοδικού, ως προς το ποιοι και πόσοι θα απαντούσαν. Προσωπικά ήμουν αισιόδοξος ότι αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι υποψήφιοι θα ανταποκρίνονταν θετικά στο αίτημά μας, κυρίως γιατί τους πρόσφερε τη δυνατότητα για δωρεάν προβολή σε ένα διαφορετικό ΜΜΕ (υψηλής μάλιστα επισκεψιμότητας) από αυτά που συνήθως τους προσεγγίζουν. Παράλληλα μια τέτοια συνέντευξη βοηθά στην ανάδειξη και μιας άλλης πλευράς του χαρακτήρα τους.

Εν τέλει, απάντησαν τέσσερις υποψήφιοι – τρεις προερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη και ένας από την Αθήνα: ο κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ο κ. Νίκος Ταχιάος, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης και ο κ. Γιώργος Ορφανός (με χρονική σειρά απάντησης)!

Στις επόμενες σελίδες, μπορείτε να διαβάσετε τις μας είπαν!