Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

H CANON ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ WORLD PRESS PHOTO OF THE YEAR 2017!

Η εικόνα επιλέχτηκε από ένα σύνολο 80.408 φωτογραφιών, από 5034 επαγγελματίες φωτογράφους, από 124 χώρες!

Η Canon Europe συγχαίρει τον Burhan Ozbilici, νικητή του World Press Photo of the Year! Η φωτογραφία που βραβεύτηκε, απεικονίζει τον πυροβολισμό του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Andry Karlov, σε μια γκαλερί στην Άγκυρα.

Ο διαγωνισμός World Press Photo, για 60ο έτος πλέον, αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο ως διαγωνισμός με το μεγαλύτερο κύρος για την φωτοδημοσιογραφία. Οι κριτές του διαγωνισμού, ο οποίος υποστηρίζεται από την Canon από το 1992, επέλεξαν την εικόνα από ένα σύνολο 80.408 φωτογραφιών που υποβλήθηκαν από 5034 επαγγελματίες φωτογράφους από 124 χώρες,  ως φωτογραφία της χρονιάς. Ο διαγωνισμός είχε 8 θεματικές κατηγορίες για τους συμμετέχοντες αυτή τη χρονιά.

«Είμαστε περήφανοι για την υποστήριξη του World Press Photo στην 60η του χρονιά και την αναγνώριση των εξαιρετικών δυνατοτήτων αφήγησης γεγονότων που προσφέρουν οι φωτοδημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο» σχολιάζει  ο κ. Kieran Magee, Director, Professional Imaging, Canon Europe. “Εικόνες όπως αυτή του κ. Ozbilici υπενθυμίζουν εμφατικά τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι φωτογράφοι σε αυτό τον κλάδο, αλλά αναγνωρίζουν και την γεναιότητα στη σύλληψη των σημαντικών ιστοριών που πρέπει να μαθαίνονται, γεγονός που αποτελεί και το βασικό λόγο που υποστηρίζουμε αυτόν τον διαγωνισμό τα 25 τελευταία χρόνια.»

Ο κ. Burhan Ozbilici έλαβε την εικόνα που βραβεύτηκε με την Canon EOS 5D Mark III και τον φακό EF24-105mm f/4L IS USM. Η φωτογραφία που βραβεύτηκε κέρδισε επίσης την πρώτη θέση στην κατηγορία Spot News.

Ως νικητής του World Press Photo of the Year, ο κ. Burhan Ozbilici θα λάβει ένα βραβείο €10.000 σε μετρητά από το World Press Photo σε μια τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ στις 22 Απριλίου 2017. Επιπλέον, η Canon Europe θα προσφέρει ως βραβείο μια συλλογή προϊόντων της Canon.

Οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν, παρουσιάζονται σε έκθεση η οποία θα επισκεφθεί 95 πόλεις, σε περισσότερες από 45 χώρες, σε διάρεια ενός έτους. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη έκθεση της χρονιάς 2017 World Press Photo, θα εγκαινιαστεί στο ΄Αμστερνταμ στις 14 Απριλίου. Τα εκθέματα της φετινής έκθεσης θα τυπωθούν σε εκτυπωτές μεγάλου φορμά της Canon και σε εκτυπωτές flatbed Arizona.

Επίσης, σε συνεργασία πανεπιστημίων σε όλη την Ευρώπη με το World Press Photo, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά διαλέξεων με τίτλο «Αντανακλάσεις» με θέμα την ιστορία της επαγγελματικής φωτοδημοσιογραφίας και τη δύναμη της φωτογραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το WPPF είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση  www.worldpressphoto.org