Νέα

CANON: ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΝΕΟ ΦΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΚΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ APPLE VISION PRO

Ευχάριστα νέα για τους χρήστες της EOS R7!

Η Canon ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει τον φακό RF-S 7.8mm F4 STM DUAL για τη δημοφιλή μηχανή της EOS R7, ο οποίος δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποτυπώνουν τις πιο πολύτιμες στιγμές της ζωής σε χωρικό βίντεο (spatial video) και κατόπιν να ξαναζούν αυτές τις αναμνήσεις στο Apple Vision Pro.

Ο νέος διπλός φακός αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά προϊόντων του συστήματος EOS VR της Canon και θα είναι διαθέσιμος αργότερα μέσα στο έτος. Η Canon είναι ο πρώτος κατασκευαστής μηχανών που παρουσιάζει έναν ειδικό, εναλλάξιμο φακό ο οποίος επιτρέπει στους επαγγελματίες χρήστες να καταγράφουν χωρικά βίντεο για χρήση στο Apple Vision Pro.

Με τον φακό RF-S 7.8mm F4 STM DUAL, οι κινηματογραφιστές μπορούν να καταγράφουν χωρικά βίντεο ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Ο φακός διαθέτει γωνία πεδίου παρόμοια με το οπτικό πεδίο του ανθρώπου, επιτρέποντας την αποτύπωση βίντεο με φυσικό τρόπο. Ο φακός διαθέτει επίσης μηχανισμό αυτόματης εστίασης υψηλής ταχύτητας.

Το Σύστημα EOS VR χρησιμοποιεί διπλούς φακούς και αξιοποιεί τον αριστερό και τον δεξιό φακό για την παραγωγή ελκυστικού περιεχομένου με απίστευτο βάθος και διάσταση. Για τη βελτιστοποίηση της ροής εργασιών παραγωγής βίντεο, το φως που εισέρχεται από τους αντίστοιχους φακούς καταγράφεται από έναν αισθητήρα CMOS, γεγονός το οποίο εξαλείφει την ανάγκη για προσαρμογή της θέσης της μηχανής ή συγχρονισμό πριν από τη λήψη, ή για «συρραφή» του υλικού μετά την κινηματογράφιση.