Νέα μοντέλα

CANON DP-V2411

Με δυνατότητα 12G-SDI για παραγωγή περιεχομένου 4K HDR.

Μια επαγγελματική οθόνη αναφοράς, 24 ιντσών, σχεδιασμένη για ροές εργασίας τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών σε μορφή 4K High Dynamic Range (HDR), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φετινή IBC.

Υπόσχεται πολύ καλή ποιότητα εικόνας με υψηλή φωτεινότητα και ευρύ χρωματικό φάσμα, εκτενή λειτουργικότητα και προηγμένα χαρακτηριστικά, η DP-V2411 αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για τηλεοπτικούς σταθμούς και κινηματογραφικά στούντιο.

Ανάλυση και φωτεινότητα

Η DP-V2411 προσφέρει, σύμφωνα με την εταιρία, υψηλή απόδοση έντασης φωτεινότητας (luminance), αποδίδοντας στάθμη λευκού σε πλήρη οθόνη στις 600 cd/m2, με τη δυνατότητα να ανεβάσει την ένταση της φωτεινότητας ακόμη και μέχρι τις 1.000 cd/m2, αξιοποιώντας τη λειτουργία Boost Contrast *. Το αποκλειστικό σύστημα ελέγχου οπίσθιου φωτισμού της Canon είναι σε θέση να διορθώνει τη φωτεινότητα (brightness), έτσι ώστε να εξασφαλίζει ομοιόμορφη, σταθερή, ακριβή και υψηλής ποιότητας εικόνα.

Προκειμένου να αποδώσει ακριβή χρωματική αναπαραγωγή, η DP-V2411 χρησιμοποιεί μια επιφάνεια άμεσης μήτρας οπίσθιου φωτισμού LED (direct matrix backlight LED panel), η οποία έχει βελτιστοποιηθεί για οθόνη υγρών κρυστάλων IPS, με στόχο την επίτευξη ενός πολύ μεγαλύτερου χρωματικού εύρους. Η οθόνη υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα από πρότυπα, μεταξύ των οποίων τα ITU-R BT.2020 Ultra HD στάνταρ πρότυπο χρωματικού εύρους αναμετάδοσης, ITU-R BT.709, EBU και SMPTE-C, καθώς και το κινηματογραφικό πρότυπο DCI-P3. Η DP-V2411 υποστηρίζει επίσης ACES proxy – τα πρότυπα αναμετάδοσης ACES – του οποίου το πλαίσιο της χρωματικής διαχείρισης υποστηρίζεται από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS).

Μέσω της συμμόρφωσής της με τις τελευταίες προδιαγραφές HDR Electro Optical Transfer Functions (EOTFs), PQ και Hybrid Log Gamma, μαζί με το Canon Log 2/3, η DP-V2411 προσφέρει ακρίβεια στην αναπαραγωγή εικόνας για παραγωγή περιεχομένου HDR. H DP-V2411 είναι σε θέση να προβάλλει metadata από τη σειρά καμερών Canon Cinema EOS και ARRI Camera Systems. Προαποθηκευμένοι πίνακες LUT είναι ήδη εγκατεστημένοι στην DP-V2411 τόσο για το Canon Log όσο και για το ARRI Log C για παρακολούθηση του HDR. Στοχεύοντας στη βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής, η κάμερα μπορεί με απλό τρόπο να συνδεθεί στην DP-V2411 δίχως την ανάγκη ειδικών LUT για τον έλεγχο της ποιότητας του σήματος HDR.

Διεπαφές και λειτουργίες υποστήριξης HDR

H DP-V2411 αποσκοπεί στο να δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες του μέλλοντος, και με αυτό το γνώμονα διαθέτει ένα σύνολο προηγμένων διεπαφών 4K HDR. Για μια απλούστερη και αποδοτικότερη λειτουργία αναμετάδοσης, η οθόνη είναι η πρώτη από την Canon που διαθέτει το χαρακτηριστικό 12G-SDI, με το οποίο μπορεί να στείλει σήμα 4K 50P με ένα και μόνο καλώδιο, μειώνοντας την πολυπλοκότητα του εξοπλισμού. Η DP-V2411 διαθέτει επίσης τερματικό HDMI ικανό για διαχείριση σήματος 4K 50P με ένα καλώδιο, για απλή σύνδεση με κάμερες ή συστήματα αναπαραγωγής.

Οι λειτουργίες HDR της DP-V2411 υποστηρίζουν τη μέγιστη ποιότητα παραγωγής HDR. Το ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης κυματομορφής 4K μπορεί να απεικονίσει τις στάθμες σήματος PQ και Hybrid Log-Gamma, ενώ το χαρακτηριστικό HDR False Colour υποστηρίζει επίσης τόσο PQ, όσο και Hybrid Log-Gamma σήμα. Το HDR False Colour δείχνει ένα διαφορετικό χρώμα, βασισμένο στο επίπεδο σήματος εισόδου, επί της οθόνης. Παράλληλα με τη λειτουργία False Colour function, η DP-V2411 μπορεί να απεικονίσει εικόνα HDR και εικόνα False Colour ταυτόχρονα σε χωρισμένη απεικόνιση στη μέση (split screen) από μία πηγή 4Κ. Η DP-V2411 παρέχει επίσης σύγκριση μεταξύ λειτουργίας HDR και SDR, η οποία προβάλει τις εικόνες δίπλα-δίπλα για σύγκριση στην οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται πλέον δύο οθόνες για αυτό το σκοπό, κάτι που βελτιώνει ακόμη περισσότερο την αποδοτικότητα της όλης διαδικασίας.

 Σχεδίαση

Διαθέτοντας συμπαγείς διαστάσεις, με διαγώνιο 24 ιντσών, μικρό βάθος μόλις 105mm, βάρος που μόλις αγγίζει τα 12kg και ένα ανθεκτικό πλαίσιο αλουμινίου – η προσιτή οικονομικά DP-V2411 εξοικονομεί χώρο στο στούντιο ή στο rack. Ιδιαίτερα βολικό επίσης είναι το αποσπώμενο χερούλι μεταφοράς της DP-V2411. Η σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος της DP-V2411 διαθέτει την ίδια σχεδίαση ελαχιστοποίησης θορύβου με την DP-V2410 έτσι ώστε να μην αποσπά την προσοχή από την εργασία.