Νέα Νέα μοντέλα

CANON EF-S 35MM F/2.8 MACRO IS STM

Σχεδιασμένος για τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών macro και κοντινών πλάνων.

Η Canon παρουσιάζει έναν νέο καινοτομικό φακό, που διαθέτει τη μοναδική ενσωματωμένη τεχνολογία Canon Macro Lite και είναι ο πρώτος στην κατηγορία του στη σειρά EF-S.

Ο EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM αποτελεί μέρος της εκτεταμένης σειράς φακών EF και είναι συμβατός με όλες τις φωτογραφικές μηχανές τύπου APS-C DSLR (εξαιρουμένων των μοντέλων EOS 10D, D30 και D60). Διευκολύνει τους φωτογράφους με τη δυνατότητα λήψης των δυσδιάκριτων λεπτομερειών και είναι σε θέση να προσεγγίσει πιο κοντά στο θέμα. Φωτίζει τα μικρά αντικείμενα και αναδεικνύει τις κοντινές λεπτομέρειες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει στον ελάχιστο βαθμό τις σκιές που προκαλεί στα θέματα χάρη στη σχεδίαση κωνικού άκρου. Ο συγκεκριμένος φακός, συνδυαζόμενος με το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Hybrid IS, μπορεί να εξαλείψει το ανεπιθύμητο κούνημα ή τη θόλωση, βελτιώνοντας έτσι τις λήψεις macro.

Με 1:1 μεγέθυνση στο φυσικό μέγεθος, έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει τα θέματα σε απόσταση μέχρι και 30 χιλιοστών. Επίσης είναι κατάλληλος για όσους θέλουν να δημιουργήσουν εικόνες για το Instagram, ή για να δημιουργήσουν το δικό τους χαρτοφυλάκιο από εικόνες προϊόντων για μικρές επιχειρήσεις.

Διαθέτει οπτικό σύστημα σταθεροποίησης Optical Image Stabilizer (OIS) με τεχνολογία Hybrid IS και δίνει στους φωτογράφους την ελευθερία να φωτογραφίζουν με το χέρι. Η ενσωματωμένη τεχνολογία Hybrid IS αντισταθμίζει τη γωνιακή και γραμμική κίνηση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για λήψεις macro, οι οποίες είναι επιρρεπείς στο κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, το οποίο επιτείνει την ανεπιθύμητη θόλωση, λόγω της μικρής απόστασης.

Το ενσωματωμένο σύστημα Macro Lite υπόσχεται ευελιξία στις επιλογές φωτισμού και ευκολία, δίνοντας τη δυνατότητα στους φωτογράφους να εναλλάσσουν μεταξύ δύο φωτιστικών πηγών, οι οποίες βρίσκονται, από μία, σε κάθε πλευρά του φακού, ή να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα και τις δύο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί να ρυθμιστεί η φωτεινότητα, έτσι ώστε να φανούν καλύτερα οι μικρολεπτομέρειες του θέματος και οι χρήστες να είναι σε θέση να προσθέτουν, με δημιουργικό τρόπο, σκιές με βάθος και υφή, και παράλληλα να δίνουν έμφαση στο χρώμα και τις λεπτομέρειες.

Επιπλέον, προκειμένου ο φωτογράφος να έχει ευελιξία στην επιλογή μεταξύ φυσικού φωτός, ή προερχόμενου από τη μηχανή, η σχεδίαση του προσαρμοζόμενου καλύμματος του φακού μειώνει στον ελάχιστο δυνατό βαθμό τη σκιά που ρίχνει στο θέμα, καθώς και τις αντανακλάσεις του φακού από το θέμα.

Το κυκλικό διάφραγμα 7 λεπίδων, με άνοιγμα f/2.8, δημιουργεί εφέ μποκέ, καταγράφοντας τις εκτός εστίασης περιοχές του κάδρου με απαλό τρόπο και διαχωρίζοντας το θέμα από τον περίγυρό του. Επιπλέον, η επίστρωση Super Spectra Coating μειώνει τα λαμπυρίσματα και τις σκιάσεις, διατηρώντας έτσι την αντίθεση και το χρώμα.

Η αθόρυβη λειτουργία του μοτέρ STM αποτελεί πλεονέκτημα για τους κινηματογραφιστές, οι οποίοι θέλουν να γυρίζουν βίντεο χωρίς ανεπιθύμητο θόρυβο. Εξάλλου, οι ομαλές μεταβάσεις του φακού κατά την εστίαση, δημιουργούν κινηματογραφικά εφέ.