Νέα Νέα μοντέλα

CANON EF35MM F1.4L II USM

Για το σύστημα EOS της Canon.

Νέος σταθερός φακός για το σύστημα EOS της Canon και στην αγαπημένη σε πολλούς φωτογράφους εστιακή απόσταση των 35mm (56mm στους APS-C αισθητήρες) με νέα από την εταιρία τεχνολογία κατασκευής και συνδυασμού κρυστάλλων ώστε να βελτιστοποιείται η εξάλειψη χρωματικών εκτροπών.

Ο νέος φακός, με φωτεινό διάφραγμα F1.4 είναι κατασκευασμένος από 14 στοιχεία σε 11 ομάδες. Στα 14 στοιχεία του περιλαμβάνονται δύο ασφαιρικά και ένα με Super UD (βελτιστοποιημένη επίστρωση χαμηλής διάθλασης). Ωστόσο το «καινούριο» που η εταιρία έρχεται να προβάλει με τον φακό αυτό είναι η χρήση του μέσω Μπλε Φάσματος Διαθλαστικού στοιχείου, κατασκευασμένου από οργανική ύλη μεταξύ δύο κρυστάλλων και με την ιδιότητα της απορρόφησης των πιο μικρών κυμάτων φωτός (μπλε) που δεν ήταν μέχρι τώρα εύκολο για τους συμβατικούς κρυστάλλους να συγκεντρώσουν σε ένα επίπεδο ώστε να ελαχιστοποιείται το φαινόμενο της εκτροπής (που όσοι το έχουν παρατηρήσει στις μεγεθύνσεις των εικόνων τους είναι πάντα χρώματος μπλε ή μωβ, στις ακμές της εικόνας με απότομη εναλλαγή κοντράστ). Η νέα αυτή τεχνολογία ονομάζεται από την Canon BR Optics (Blue Spectrum Refractive Optics).

Ως προς τα λοιπά χαρακτηριστικά του νέου φακού, αυτός έχει σφαιρικό διάφραγμα από 9 λεπίδες, η μικρότερη τιμή του είναι F22 και η ελάχιστη απόσταση εστίασης τα 28 εκατοστά. Η διάμετρος του φίλτρου του είναι 72mm και λόγω της νέας εφαρμοσμένης τεχνολογίας στα κρύσταλλά του το βάρος του φτάνει τα 760gr. με συνολικό μήκος φακού τα 106mm.