Νέα μοντέλα

CANON EOS 2000D & 4000D

Οι νεότερες προσθήκες στην εισαγωγική σειρά μηχανών DSLR της εταιρίας.

H Canon ανακοινώνει τις φωτογραφικές μηχανές EOS 2000D και EOS 4000D, οι οποίες αποτελούν τις πλέον πρόσφατες προσθήκες στην σειρά μηχανών DSLR της εταιρίας.

Διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα πρακτικών και εύχρηστων χαρακτηριστικών, οι δύο αυτές φωτογραφικές μηχανές εξυπηρετούν τις ανάγκες όσων κάνουν τα «πρώτα τους βήματα» στις φωτογραφικές μηχανές με εναλλασσόμενους φακούς, και σε όσους θέλουν να δημιουργούν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εικόνες DSLR και ταινίες Full HD κινηματογραφικής αίσθησης, με ευκολία.

Οι EOS 2000D και EOS 4000D έχουν σχεδιαστεί για όσους αναζητούν νέες εμπειρίες και θέλουν να μοιραστούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ισχυρός συνδυασμός της τεχνολογίας αισθητήρα APS-C, του επεξεργαστή εικόνας DIGIC 4+, της ενιαίας συνδεσιμότητας WiFi και των εύχρηστων χαρακτηριστικών, επιτρέπουν τη δημιουργία ιστοριών που καταγράφονται και διαμοιράζονται με τη μορφή φωτογραφιών και ταινιών Full HD υψηλής ευκρίνειας.

Η EOS 2000D διαθέτει ένα νέο αισθητήρα 24.1 MP τύπου APS-C, και η EOS 4000D υποστηρίζει ανάλυση 18.1MP. Και οι δύο μηχανές διευκολύνουν την αφήγηση ιστοριών μέσω της χρήσης της εικόνας, χάρη στα  εξαιρετικά χειριστήρια για τον έλεγχο του βάθους πεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη πλούσιων, ατμοσφαιρικών φωτογραφιών κατά τη διάρκεια νυχτερινών περιπετειών καθίσταται δυνατή και στα δύο μοντέλα, χάρη στη λήψη υπό χαμηλό φωτισμό με ευαισθησία ISO μέχρι 6.400, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέχρι και το ISO 12.800.

Ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC 4+, ο οποίος υπάρχει και στα δύο μοντέλα, επιτρέπει τη χρήση της λειτουργίας “Scene Intelligent Auto” της Canon, με την οποία μπορεί κανείς να φωτογραφίζει με την ευκολία μιας point and shoot μηχανής, με αποτέλεσμα τη λήψη εκπληκτικής ποιότητας εικόνων, καθώς φροντίζει για την αυτόματη βελτιστοποίηση κάθε λήψης. Η ταχείας απόκρισης επεξεργασία εικόνας του DIGIC 4+ επιτρέπει τη λήψη βίντεο Full HD και στις δύο μηχανές, προσδίδοντας κινηματογραφική αίσθηση στις καταγραφόμενες αναμνήσεις.

Παράλληλα με την ύπαρξη οθόνης LCD (διαγωνίου 7,5 εκατοστών στην EOS 2000D και 6,8 στην EOS 4000D), και οι δύο μηχανές διαθέτουν ένα κεντρικά τοποθετημένο οπτικό σκόπευτρο, το οποίο παρέχει την αίσθηση μιας αυθεντικής φωτογραφικής εμπειρίας, δίνοντας τη δυνατότητα εξιστόρησης με εικόνα, έτσι όπως ακριβώς προσλαμβάνεται διά γυμνού οφθαλμού. Σημαντικές στιγμές στην εξέλιξη κάθε ιστορίας, μπορούν να καταγράφονται με ταχεία απόκριση και μεγάλη ακρίβεια, χάρη στο σύστημα αυτόματης εστίασης 9 σημείων και συνεχή λήψη με ρυθμό 3 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Και οι δύο κάμερες διαθέτουν WiFi για ενιαία συνδεσιμότητα με smartphones, με τη βοήθεια της εφαρμογής Canon Camera Connect (iOS και Android), επιτρέποντας την ταχύτατη λήψη και διαμοιρασμό περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα, ενόσω οι χρήστες βρίσκονται εν κινήσει. Οι νέες εικόνες μπορούν να αποθηκευτούν με ευκολία με τη βοήθεια της υπηρεσίας αποθήκευσης στο cloud, Canon irista, μέσω σύνδεσης WiFi, εξασφαλίζοντας ότι οι ιστορίες και οι αναμνήσεις δεν πρόκειται να χαθούν.

Αυτές οι διαδικασίες διευκολύνονται ακόμη περισσότερο χάρη στην προσθήκη, στην περίπτωση της EOS 2000D, της λειτουργίας Near Field Communication (NFC), με την οποία δημιουργείται μια σταθερή σύνδεση μεταξύ μηχανής και smartphone, με ένα απλό άγγιγμα στο κατάλληλο σημείο της μηχανής (η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη σε συμβατές συσκευές Android).

Και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν απλές και κατανοητές επεξηγήσεις των υποστηριζόμενων λειτουργιών, κάτι που είναι ιδανικό για όσους θέλουν να βελτιώσουν τις δικές τους δυνατότητες εξιστόρησης, έχοντας αναβαθμίσει τον εξοπλισμό τους από ένα smartphone. Επίσης, και οι δύο μηχανές διαθέτουν 6 επιλογές ρύθμισης εικόνας, παράλληλα με τις βασικές καταστάσεις αυτόματης λήψης, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία δημιουργικών φίλτρων, δίνοντας την ευκαιρία για πειραματισμό, με χειροκίνητο έλεγχο και καλλιτεχνική ελευθερία για τη διήγηση δυναμικών και “ζωντανών” ιστοριών. Όσοι ξεκινούν την πρώτη τους περιπέτεια στις μηχανές DSLR, θα επωφεληθούν από την εφαρμογή Canon Photo Companion, η οποία δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για την πλήρη αξιοποίηση των μηχανών.

Η εξαιρετική ενεργειακή αυτονομία των EOS 2000D και 4000D επιτρέπει τη λήψη 500 φωτογραφιών, ή 1 ώρα και 30 λεπτά βίντεο υψηλής ευκρίνειας, με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας.

Η συμβατότητα με πάνω από 80 φακούς EF και EF-S και μια πλειάδα αξεσουάρ, δίνει στους αρχάριους το μεγαλύτερο δυνατό εύρος επιλογών κατά την εξέλιξη και την ανάπτυξη των φωτογραφικών τους δεξιοτήτων. Οι νέες μηχανές θα πωλούνται τόσο με το σώμα ξεχωριστά, όσο και με τη μορφή kit σε συνδυασμό με φακό, όπως π.χ. το μοντέλο 18-55mm f/3.5-5.6 IS II.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Canon EOS 2000D και της Canon EOS 4000D.