Νέα Νέα μοντέλα

CANON EOS 5D MARK IV

H οθόνη LCD διαθέτει και λειτουργία αφής!

H Canon παρουσίασε το νέο μέλος της σειράς 5D, την EOS 5D Mark IV. Βασικό χαρακτηριστικό είναι ο νέος αισθητήρας full frame 30.4MP, ο οποίος συνδυάζεται με τον επεξεργαστή DIGIC 6+ και υπόσχεται κορυφαία ποιότητα εικόνας, βίντεο 4Κ στα 30Ρ αλλά και ταχύτητα συνεχούς λήψης 7 καρέ/δευτ.

Η ευαισθησία λήψης κυμαίνεται σε κλίμακα ISO 100-32.000, ενώ μπορεί να φτάσει και τα ISO 102.400. Ο αισθητήρας εστίασης Dual Pixels CMOS AF προσφέρει γρήγορη εστίαση και αποτελεσματική παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων σε λήψη βίντεο, αλλά και σε λήψεις με Live View, ενώ η οθόνη LCD διαθέτει και λειτουργία αφής.

eos-5d-mark-iv-top eos-5d-mark-iv-bckΟ νέος αισθητήρας βοηθάει επίσης στη δημιουργία ευκρινών εικόνων JPEG 8.8 MP από το βίντεο, κατευθείαν από τη μηχανή. Το σύστημα εστίασης είναι εφοδιασμένο με 61 σημεία εστίασης, 41 από αυτά είναι σταυροειδούς τύπου, ενώ σε όλα τα σημεία η εστίαση είναι εφικτή και με συνδυασμούς φακών/τηλεμετατροπέων ακόμα και σε f/8.

O αισθητήρας φωτομέτρησης RGB+IR είναι νέος, με 150.000 pixels, και προσφέρει βελτιωμένη ακρίβεια και απόδοση σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, ειδικά σε αναγνώριση προσώπων και σε λήψεις γρήγορα κινούμενων θεμάτων. Η δυνατότητα εστίασης σε χαμηλό φωτισμό φτάνει στα -3EV, και στα -4EV σε λειτουργία Live View.

eos-5d-mark-iv-detail-dual-card-slots-beauty-02

Dual Card Slot για την 5D Mark IV.

Η διάθεση της μηχανής αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο με τιμή γύρω στα 3.500$.