Νέα Νέα μοντέλα

CANON EOS 5DS & 5DS R

Mε full frame αισθητήρα, ανάλυσης 50.6MP!

Πολυαναμενόμενo μοντέλο από την Canon, σε δύο «εκδόσεις», με μόνη διαφορά, σε σχέση με την 5DS, την απουσία φίλτρου χαμηλής διαπερατότητας στην 5DS R, για αυξημένη ευκρίνεια στην εικόνα.

Διαθέτει ανάλυση 50.6 ΜΡ σε έναν full frame CMOS αισθητήρα, με δυνατότητα μικρότερου κάδρου 1.3x και 1.6x, για καλύτερη συνεργασία με φακούς που ήδη έχουν οι χρήστες. Το RAW αρχείο του νέου μοντέλου φτάνει τα 8688×5792 pixels. Ο επεξεργαστής Dual Digic 6 ενισχύει την απόδοση της μηχανής σε όλες της τις λειτουργίες, φωτογραφικές και video. Η κλίμακα των ISO είναι ευρεία (100-6400, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 12800) και οι επιλογές εξισορρόπισης λευκού οκτώ.

Canon EOS 5DS

CANON EOS 5DS (TOP)

Η αυτόματη εστίαση βασίζεται σε 61 σημεία, με παραλλαγές λειτουργίας ανάλογα με το θέμα (ανίχνευση φάσης, αντίθεσης, προσώπου, παρακολούθηση θέματος, επιλεγμένο σημείο κ.λπ.). Πολύ γρήγορη η ταχύτητα λήψης, φτάνει το 1/8000sec, χωρίς αντίστοιχα γρήγορη λειτουργία ριπής στα 5 καρέ / δευτερόλεπτο. Μέσα στις λειτουργίες δημιουργικών προγραμμάτων των 5DS και 5DS R, υπάρχει η επιλογή Fine Detail (στο μενού Picture Style) για καλύτερη καταγραφή των αρχείων JPEG και video. Άλλη μια νέα προσθήκη είναι η Arbitrary Release Time Lag (σε ελεύθερη απόδοση: Επιλεκτική Απελευθέρωση με Υστέρηση) στην λειτουργία κλειδώματος του καθρέφτη, με βήματα του 1/8, 1/4, 1/2, ενός και δύο δευτερολέπτων, για εξασφάλιση της απάλειψης οποιουδήποτε κραδασμού πριν την τελική λήψη.

Canon EOS 5DS RΗ οθόνη του νέου μοντέλου είναι μεγάλη, στις 3.2”, με ανάλυση 1.040.000 κουκίδες, χωρίς ανάκλιση ή περιστροφή. Το σκόπευτρο είναι οπτικό (παραδοσιακό πεντάπρισμα) με 100% κάλυψη και 0.71x μεγέθυνση. Το video έχει ανάλυση 1920×1080 (30p, 25p και 24p) σε Η.264.  Oι νέες Canon EOS 5DS και 5DS R δεν έχουν ασύρματη σύνδεση, αλλά δυνατότητα λειτουργίας με τηλεχειριστήριο.

UPDATE

MH XAΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ 5DS R

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ

PHOTONET SPECIAL DΑΥS ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: 29-31/1/2016

 


Aρθρογράφος

Χριστίνα Καλλιγιάννη

Συνεργάτης του Photonet επί μακρά σειρά ετών. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά φωτογραφία στην E.S.P. Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, με μακροχρόνιες συνεργασίες με τα περιοδικά “ΓΕΩτρόπιο” της “Ελευθεροτυπίας”, "Κ" και "Ταξίδια" της “Καθημερινής”, στα πλαίσια του ταξιδιωτικού και του ελεύθερου ρεπορτάζ. Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε το δικό της φωτογραφικό στούντιο, το STUDIO 18.12, με βασικά αντικείμενα τη φωτογράφιση πορτρέτου, προσωπικού, επαγγελματικού, οικογενειακού και μόδας. Από το 2016 μέχρι το 2018 συμμετείχε στην διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας / Medphoto Festival, έχοντας αναλάβει το Γενικό Συντονισμό της οργάνωσης του Φεστιβάλ. Σήμερα εξακολουθεί να φωτογραφίζει, με ιδιαίτερη αγάπη στα πορτρέτα και τους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη για το Γενικό Συντονισμό του Αthens Photo World, ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο "Στιγμές Παράλληλες" (εκδόσεις Χάρτινη Πόλη).