Νέα μοντέλα

CANON EOS 90D & M6 MARK II

Η εταιρία ενισχύει τη σειρά EOS με μια νέα mirrorless και μια DSLR!

Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία δύο νέων φωτογραφικών μηχανών υψηλής ταχύτητας και ανάλυσης, μιας DSLR και μιας mirrorless, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να προωθήσουν τις δεξιότητες των ενθουσιωδών φωτογράφων σε ανώτερο επίπεδο.

Η Canon διαθέτει μοντέλα που καλύπτουν κάθε χρήστη, με την EOS 90D να αποτελεί μια γρήγορη και αξιόπιστη DSLR, με ένα γνώριμο, στιβαρό σώμα, το οποίο είναι ιδανικό για φωτογράφους αθλητικών θεμάτων και άγριας φύσης.

Για την καθημερινότητα, η EOS M6 Mark II είναι μια compact, αλλά και ισχυρή mirrorless, που αποδίδει πανέμορφες φωτογραφίες, υψηλής ευκρίνειας, για φωτογράφους που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει. Μαζί με δύο νέους φακούς Canon RF που ανακοινώνονται παράλληλα, αυτά τα υψηλής ποιότητας, γρήγορα μοντέλα στηρίζονται πάνω στις δημοφιλείς μηχανές Canon EOS 80D DSLR και EOS 6 mirrorless για να προσφέρουν όλες τις δυνατές επιλογές για τους ενθουσιώδεις φωτογράφους σε όλο το εύρος της γκάμας.

Canon EOS M6 Mark II

Για να μη χάνετε ούτε στιγμή

Με τις νέες μηχανές Canon EOS 90D και EOS M6 Mark II οι φωτογράφοι έχουν τη δυνατότητα να συλλαμβάνουν και να μοιράζονται ακόμη και τις πιο φευγαλέες στιγμές. Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας της Canon, DIGIC 8, ο οποίος επιτυγχάνει υψηλή ταχύτητα επεξεργασίας, απόκρισης και ό,τι πιο σύγχρονο στη λειτουργικότητα από άποψη φωτογραφίας και βίντεο. Το ηλεκτρονικό κλείστρο 1/16000 sec είναι ιδανικό για την καταγραφή ακαριαίας κίνησης, δίνοντας στους φωτογράφους τη σιγουριά σε περιπτώσεις εξαιρετικά γρήγορων λήψεων. Χάρη σε αυτή τη γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα μπορεί να ανοίξει ακόμη περισσότερο, για να δημιουργήσει μεγαλύτερο βάθος πεδίου, ακόμη και σε περιβάλλοντα φωτισμό.

Ιδανική για φωτογραφία άγριας φύσης ή σπορ, η EOS 90D πραγματοποιεί λήψεις σε ρυθμό 10fps με συνεχόμενη αυτόματη εστίαση και 11fps σε κατάσταση Live View. Το οπτικό σκόπευτρο μειώνει τον χρόνο καθυστέρησης και επιτρέπει την απόκριση που απαιτεί η φωτογράφηση άγριας φύσης, όπως πουλιά σε πτήση, ενώ μια έξυπνη λειτουργία δίνει πλήρη ορατότητα των ρυθμίσεων της σύνθεσης και των λήψεων στην οθόνη της μηχανής. Σε περιπτώσεις που το θέμα είναι γρήγορο και απρόβλεπτο, ο γρήγορος ρυθμός συνεχούς λήψης 58 L JPEG δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να πραγματοποιούν συνεχόμενες λήψεις για να έχουν στα χέρια τους μεγαλύτερη ποικιλία εικόνων. Η EOS 90D διαθέτει επίσης βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας, που επαρκεί για 1300 λήψεις με μια φόρτιση σύμφωνα με το πρότυπο CIPA standard, γεγονός που δίνει στους ενθουσιώδεις φωτογράφους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν λήψεις όλη μέρα, απαλλασσόμενοι από τους συνήθεις περιορισμούς της μπαταρίας.

Το μοντέλο mirrorless, EOS M6 Mark II, αποδίδει συνεχόμενες λήψεις με ρυθμό 14fps καθώς και  ρυθμό 30fps σε μορφή RAW, και στις δύο περιπτώσεις με συνεχή αυτόματη εστίαση. Με στόχο να δώσει τη δυνατότητα καταγραφής αυθόρμητης δράσης, η νέα αυτή mirrorless κάμερα της Canon υποστηρίζει κάρτες μνήμης UHS-II με ρυθμό συνεχόμενων λήψεων 80 L JPEG. Επιπλέον, η δυνατότητα για bracketing της αυτόματης εστίασης που υπάρχει και στα δύο μοντέλα, κάνει εύκολη την επίτευξη εκτεταμένου βάθους πεδίου, συνδυάζοντας πολλαπλές λήψεις σε DPP.

Ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας

Αποδίδοντας υψηλή ποιότητα, λεπτομερείς εικόνες χωρίς φλουτάρισμα και τεχνουργήματα, αυτές οι νέες φωτογραφικές μηχανές αξιοποιούν έναν νέο αισθητήρα ανάλυσης 32,5-megapixel τύπου APS-C CMOS, που επιτυγχάνει επίπεδα ανάλυσης εφάμιλλα των μηχανών πλήρους καρέ, με το επιπλέον πλεονέκτημα του διαδεδομένου φορμά APS-C. Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8, τα νέα μοντέλα εφοδιάζονται με τις τελευταίες δυνατότητες της σειράς EOS, με τις οποίες οι φωτογράφοι μπορούν να πραγματοποιήσουν πιο μακρινές λήψεις, να κροπάρουν ακόμη πιο αποτελεσματικά και να έχουν στη διάθεσή τους λεπτομερέστερες εικόνες από κάθε άλλη φορά. Ο νέος επεξεργαστής παρέχει επίσης επιπλέον εργαλεία διόρθωσης φακού, όπως τη δυνατότητα ψηφιακής βελτιστοποίησης – Digital Lens Optimiser και διόρθωσης διάθλασης – Diffraction Correction, που παράγουν εξαιρετικές εικόνες κατευθείαν από τη φωτογραφική μηχανή. Με εκπληκτική ποιότητα εικόνας σε raw και δυνατότητες WiFi και Bluetooth, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να μοιράζονται τις εικόνες τους κατευθείαν στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, για να δημιουργούν εντυπωσιακό, ζωντανό περιεχόμενο.

Για υψηλής ευκρίνειας, ρεαλιστικές φωτογραφίες που καταγράφουν φυσικές εκφράσεις και κινήσεις, η Canon έχει συμπεριλάβει γρήγορη και ακριβή συνεχή αυτόματη εστίαση με παρακολούθηση ματιού και στις δύο μηχανές. Στην EOS 90D, αυτό επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με τον αισθητήρα φωτομέτρησης 220.000-pixel RGB+IR με ανίχνευση λαμπυρίσματος – Flicker Detection, για αξιόπιστο εντοπισμό προσώπου και μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στη συνολικότερη έκθεση. Ο νέος αυτός αισθητήρας αποδίδει μεγαλύτερη ανάλυση χωρίς να υστερεί καθόλου στην απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, χάρη στην υψηλή ευαισθησία ΙSO 100 – 25.600. Η EOS M6 Mark II είναι βελτιωμένη σε σχέση με το μοντέλο EOS M6, καθώς εστιάζει σε EV-5 με φακούς διαφράγματος τουλάχιστον f/1.4, για υψηλή απόδοση ακόμη και στο αχνό σεληνόφως ή σε κατάσταση νέφωσης, μέσα σε κτίρια ή στη σκιά.

Περιεχόμενο 4Κ με αντοχή στο χρόνο

Τόσο η EOS 90D, όσο και η EOS M6 Mark II είναι ευέλικτες στη λήψη στατικών φωτογραφιών αλλά και βίντεο, ικανές να καταγράψουν ταινίες ανάλυσης 4K αξιοποιώντας το πλήρες εύρος του φακού που χρησιμοποιείται, ενώ επίσης είναι ικανές να καταγράφουν βίντεο Full HD με ρυθμό μέχρι 120 fps, δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές λήψης, όπως αργή κίνηση, κροπαρισμένο η σε υπερυψηλή ανάλυση. Η ανάλυση 4K είναι επίσης διαθέσιμη με κροπάρισμα στην EOS 90D,δίνοντας στους δημιουργούς περιεχομένου την ίδια υψηλή ποιότητα εικόνας, αλλά με δυνατότητα για ακόμη πιο μακρινές λήψεις. Αυτό σημαίνει ότι ο χειριστής μπορεί να καταγράφει υψηλής ποιότητας βίντεο ακόμη και από μεγάλη απόσταση, με δυνατότητα σύλληψης ταινιών σε περιπτώσεις που ο φωτογράφος δεν μπορεί να προσεγγίσει αρκετά το θέμα του, όπως π.χ. σε ένα σαφάρι.

Το ανανεωμένο σύστημα Canon Dual Pixel CMOS AF είναι ενεργοποιημένο τόσο στην ανάλυση Full HD αλλά και στην 4K και παρέχει μεγάλη περιοχή κάλυψης (88 x 100%), παράγοντας έτσι ομαλή και υψηλής απόδοσης παρακολούθηση σε ταινίες, για επαγγελματικά αποτελέσματα. Αυτό εγγυάται ευκρινή θέματα και θολωμένο παρασκήνιο, κατά την καταγραφή θεμάτων, ενώ η παρακολούθηση των ματιών αναδεικνύει τη λεπτομέρεια στα μάτια, για μεγαλύτερης ευκρίνειας, πιο συναρπαστικές ταινίες.

Η είσοδος μικροφώνου προσφέρει στους vloggers και τους δημιουργούς περιεχομένου τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εξωτερικά μικρόφωνο για να επιτυγχάνουν καθαρό ήχο χωρίς παραμορφώσεις, ενώ η EOS 90D διαθέτει επιπλέον είσοδο ακουστικών, δίνοντας στους δημιουργούς περιεχομένου ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην ποιότητα του ήχου κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλή ροή βίντεο, ακόμη κι όταν η δράση βρίσκεται μακριά μας, μειώνοντας την απαιτούμενη επεξεργασία κατά το post-production, αφού πλέον οι ενθουσιώδεις κινηματογραφιστές μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το επίπεδο του ήχου κατά την εγγραφή. Για γυρίσματα εν κινήσει, η φορητή EOS M6 Mark II διαθέτει μια εύχρηστη ανακλινόμενη οθόνη που εγγυάται το τέλειο καδράρισμα στις λήψεις selfie.

Μεγαλύτερος έλεγχος και βελτιωμένος χειρισμός

Η εργονομική σχεδίαση των δύο νέων μοντέλων παρέχει απρόσκοπτο και οικείο χειρισμό για την παροχή προηγμένου ελέγχου για οποιοδήποτε τύπο φωτογραφίας. Η EOS 90D, η οποία αποτελεί το νεότερο μέλος της σειράς DSLR EOS, διαθέτει το γνώριμο σώμα που χαρακτηρίζει τη σειρά, αλλά είναι ακόμη πιο ελαφριά κα προσφέρει καλύτερο κράτημα για καλύτερο χειρισμό και ισορροπία, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μεγάλου μήκους φακοί, οι οποίο είναι ιδανικοί για αθλητικά στιγμιότυπα ή για φωτογράφηση άγριας φύσης. Διαθέτει δύο περιστροφικούς διακόπτες πολλαπλών χρήσεων, εκ των οποίων ο ένας είναι ένα νέας σχεδίασης χειριστήριο πολλαπλών χρήσεων, στα πρότυπα των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών, τοποθετημένος στο πίσω μέρος του σώματος, όπως επίσης και τα οικεία κουμπιά EOS, χάρης στα οποία οι ενθουσιώδεις φωτογράφοι μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους να πραγματοποιούν ενστικτώδεις λήψεις με σιγουριά, με μεγαλύτερο έλεγχο του σημείου εστίασης και πρόσβαση σε χρήσιμες ρυθμίσεις στα δάχτυλά τους. Η EOS 90D είναι εξοπλισμένη με πολυάριθμα προσαρμοζόμενα χαρακτηριστικά που οδηγούν στην επίτευξη σταθερής μορφής και αίσθησης στην εικόνα, τόσο σε φωτογραφία, όσο και σε βίντεο. Η περιστρεφόμενη οθόνη 7,7cm τύπου Vari-Angle με δυνατότητα αφής, παρέχει μεγαλύτερη ορατότητα στη σύνθεση, είτε πρόκειται για λήψεις σε εκθαμβωτικό φως, ή από δύσκολη γωνία..

Το συμπαγές μέγεθος της EOS M6 Mark II επιτρέπει το “point and shoot” στυλ φωτογράφησης, που απαιτείται για την καταγραφή αυθόρμητων στιγμών εν κινήσει. Ένας διακόπτης λειτουργίας, ένας κύρος διακόπτης με επιλογή προσαρμόσιμου διακόπτη  επιλογής μεταξύ αυτόματης και χειροκίνητης εστίασης και ένα μπουτόν αυτόματης εστίασης-εκκίνησης είναι τοποθετημένα με διαισθητικό τρόπο για βελτιωμένη απόκριση σε περιπτώσεις λήψεων με γρήγορους ρυθμούς. Το αποσπώμενο σκόπευτρο είναι ανυψωμένο και τοποθετημένο σε κεντρικό σημείο για να δημιουργήσει χώρο για περισσότερη άνεση, οδηγώντας σε μια πιο διεισδυτική εμπειρία λήψης, ενώ η ανακλινόμενη οθόνη δίνε περισσότερες δυνατότητες δημιουργικής λήψης χωρίς περιορισμούς, στη βιντεοσκόπηση.

Παράλληλα με τις δύο νέες φωτογραφικές μηχανές, η Canon κυκλοφορεί και δύο νέους φακούς RF, το μοντέλο RF 15-35mm F2.8L IS USM και το RF 24-70mm F2.8L IS USM, με τους οποίους επεκτείνει την πρωτοποριακή σειρά φακών για το EOS R System. Τα δύο νέα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά στα τέλη Σεπτεμβρίου.