Ενδιαφέρουν

ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ CANON

Μπες στη σελίδα της εταιρίας στο Facebook για τη συμμετοχή σου!

Kέρδισε μια θέση για το Φωτογραφικό Workshop τοπίου: Διάσχιση Ολύμπου με εισηγητή τον Canon Photographer Μπάμπη Γκιριτζιώτη αξίας 280€!

Στείλε εδώ την αγαπημένη σου λήψη ορεινού τοπίου και μπορεί να είσαι ο τυχερός (-η) που θα κερδίσει μια θέση για τη φωτογραφική εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19-21 Ιουλίου 2019. Συμμετοχές στο διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές έως τις 12:00 ώρα Ελλάδος, της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2019.

Τo workshop

Στο σχετικό Facebook Event διαβάζουμε:

Θα διεξαχθεί στον Όλυμπο στις 19-20-21 Ιουλίου. Περιλαμβάνει μια πεζοπορική διαδρομή με αφετηρία το καταφύγιο ανάγκης «Χριστάκης» (2550μ.). Η διαδρομή μοιράζεται μέσα στο δάσος του Ολύμπου και στους κάμπους της περιοχής και θα μας δώσει την ευκαιρία να περιηγηθούμε και να φωτογραφίσουμε τον Όλυμπο από τα χαμηλά πριν βρεθούμε σε κάποιες από τις ψηλότερες κορυφές του, τρείς από τις οποίες ξεπερνούν τα 2.000μ: Καρδαράς (2.451μ.), Φλάμπουρο (2.473μ.) και Κίτρος (2.422μ.).

Θα βρεθούμε στην Δυτική πλευρά του βουνού και θα φωτογραφίσουμε το Στεφάνι τη στιγμή που τα χρυσοκόκκινα χρώματα της δύσης του ήλιου θα το πλαισιώνουν. Ακολουθεί επιστροφή στο καταφύγιο για φαγητό και ξεκούραση, ενώ την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουμε πρωί-πρωί την ανάβασή μας, διάρκειας 1,5 ώρας περίπου, προς την κορυφή «Σκάλα», μια από τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου (2.882μ.), απ’όπου θα φωτογραφίσουμε την ανατολή του ήλιου, με θέα το Στεφάνι, τον Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Άθου. Αργότερα ακολουθεί χαλαρή πεζοπορία, διάρκειας 3 ωρών περίπου, προς το Οροπέδιο των Μουσών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε τη δυνατότητα να φωτογραφίσουμε τις ψηλότερες κορυφές του Φτάνοντας στο καταπράσινο «Οροπέδιο των Μουσών» (2.650μ.) θα έχουμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε την απέραντη θέα αλλά και την φιλοξενία του καταφυγίου «Γιώσος Αποστολίδης» (2.697μ.). Ακολουθεί απογευματινή βόλτα, μια μικρή πεζοπορική διαδρομή προς την βόρεια πλευρά με κατεύθυνση την κορυφή «Μικρή Τούμπα» (2.740μ). Αργότερα η κορυφογραμμή θα μας οδηγήσει στην «Μεγάλη Τούμπα» (2.801μ) όπου θα απολαύσουμε την δύση του ήλιου.

Με την επιστροφή μας στο καταφύγιο θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, ενώ έπεται ενημέρωση για το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Όποιος αντέχει ακόμη η νύχτα είναι μπροστά μας για να φωτογραφίσουμε το «Στεφάνι» υπό το φως το φεγγαριού, μιας και η πανσέληνος που θα προηγηθεί στις 17 Ιουλίου θα μας εξασφαλίσει ένα φανταστικό σκηνικό. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας και να μάθουμε διάφορες τεχνικές γύρω από την νυχτερινή φωτογράφιση τοπίου.
Ολύμπου και τα επιβλητικά Την επόμενη ημέρα και λίγο πριν ξημερώσει θα ξεκινήσουμε την μικρή σε διάρκεια ανάβασή μας για την κορυφή του «Προφήτη Ηλία» (2.803μ.) απ’όπου η πανοραμική θέα είναι εκπληκτική με το πρώτο πρωινό φως να μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πολύ όμορφες φωτογραφίες. Ακολουθεί πρωινό και πεζοπορική διαδρομή προς την Ανατολική πλευρά του Ολύμπου με κατεύθυνση προς το καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας» (1.940μ.). Μετά το πέρασμα από τον «Λαιμό» συναντάμε την τελευταία κορυφή που θα πατήσουμε σε αυτό το ταξίδι μας. Η κορυφή «Σκούρτα» (2.483μ.) είναι ιδανικό σημείο για να φωτογραφίσουμε από μακριά το «Στεφάνι» ενώ η θέα προς τα 4 σημεία του ορίζοντα είναι μαγευτική. Το μάτι χάνεται μεταξύ των ψηλών κορυφών του Ολυμπου πάνω από τα 2.000m. Εδώ μπορεί κανείς να αποτυπώσει την ιδιαιτερότητα του τοπίου του Ολύμπου σε όλο του το μεγαλείο.

Από εκεί και πέρα το αλπικό τοπίο μεταμορφώνεται αφού μόλις βγούμε από το «Οροπέδιο της Σκούρτας» κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα Ρόμπολα μέχρι και το καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας». Η διαδρομή κινείται σε πολύ καλό μονοπάτι, το μεγαλύτερο κομμάτι του οποίου είναι κατηφορικό, ενώ θα χρειαστούμε λιγότερο από 3 ώρες με χαλαρό ρυθμό πεζοπορίας για να φτάσουμε στο καταφύγιο, απ’όπου η θέα προς τον Θερμαϊκό Κόλπο και την κορυφή του Κίσσαβου είναι εκπληκτική και η ώρα κατάλληλη για ένα καλό γεύμα!

Αφού ξεκουραστούμε θα συνεχίσουμε για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας που διέρχεται μέσα από ένα καταπράσινο, πανέμορφο δάσος από μαύρη πεύκη και πανύψηλες οξιές. Με χαλαρό ρυθμό και πολύ χρόνο για φωτογράφιση θα χρειαστούμε περίπου 2,5 ώρες πεζοπορίας σε μια κατηφορική διαδρομή μέχρι την Δασική θέση «Γκορτσιά». Από εκεί καταλήγουμε στο Λιτόχωρο όπου και θα ολοκληρωθεί η διάσχιση του Ολύμπου.

  • Τηλ επικοινωνίας: 6974483143
  • Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: https://bit.ly/2KWyWCz