Ενδιαφέρουν

CANON FEMALE PHOTOJOURNALIST GRANT

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ανοικτή σε γυναίκες επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, με καταληκτική ημερομηνία για τις υποβολές την 17η Μαΐου 2023.

Για 23ο συνεχόμενο έτος, η Canon Europe συνεργάζεται με την Visa pour lImage για την απονομή μιας χορηγίας 8.000€ σε μια ξεχωριστή φωτογράφο, ως αναγνώριση της συμβολής της στον τομέα του φωτορεπορτάζ.

Η χορηγία CANON FEMALE PHOTOJOURNALIST GRANT θα υποστηρίξει την υλοποίηση ενός φωτογραφικού ρεπορτάζ, το οποίο θα καλύπτει ένα κοινωνικό, πολιτικό ή πολιτιστικό θέμα. Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν από 10 έως 20 φωτογραφίες που θα παρουσιάζουν την επιδίωξη του έργου τους.

Η απονομή της χορηγίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον μακροχρόνιο συνεργάτη της Canon «Visa pour lImage», ένα από κορυφαία φεστιβάλ φωτορεπορτάζ του κόσμου. Η επίσημη απονομή του βραβείου στη νικήτρια θα γίνει στο φετινό φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο στο Περπινιάν της Γαλλίας, και το ολοκληρωμένο έργο της θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ του επόμενου έτους. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από μια επιτροπή διακεκριμένων ειδικών του χώρου.

Αποδέκτες του βραβείου στο παρελθόν ήταν οι Natalya Saprunova (2022), Acacia Johnson (2021), Sabiha Çimen (2020), Anush Babajanyan (2019) και Laura Morton (2018).

Η χορηγία θα δοθεί σε ένα άτομο, ανεξαρτήτως εθνικότητας.