Ενδιαφέρουν

CANON: Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ LIFECAKE ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ!

Το Lifecake προσφέρει άπλετο χώρο για τη δωρεάν φύλαξη φωτογραφιών και βίντεο.

Το Lifecake, ένα κοινωνικό δίκτυο για τους γονείς που επιθυμούν να μοιράζονται τις οικογενειακές τους φωτογραφίες ιδιωτικά και με ασφάλεια, με άλλα μέλη της οικογένειάς τους, έχει ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια χρήστες και τις 120 εκατομμύρια μεταφορτώσεις (uploads), γεγονός που αντικατοπτρίζει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για ιδιωτικότητα στα δημοφιλή κοινωνικά μέσα.

Από τότε που δημιουργήθηκε, το 2012, το Lifecake έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη δύο εκατομμυρίων χρηστών, καθώς οι γονείς απορρίπτουν την τάση για δημόσιο διαμοιρασμό, προς όφελος ενός πιο ελεγχόμενου, και ασφαλούς για την οικογένεια, δικτύου.

Το Lifecake έχει ξεπεράσει επίσης τις 120 εκατομμύρια μεταφορτώσεις φωτογραφιών και βίντεο, καθώς και το ένα δισεκατομμύριο προβολές φωτογραφιών.

Οι περισσότεροι γονείς δεν διαθέτουν τεχνογνωσία σχετικά με την ιδιωτικότητα – έτσι ένας «μέσος» γονέας μοιράζεται περί τις 1.500 φωτογραφίες των παιδιών του στα κοινωνικά δίκτυα, πριν αυτά φτάσουν την ηλικία των 5 ετών,σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ParentZone η οποία διενεργήθηκε κατόπιν αίτησης της βρετανικής εταιρείας διαδικτυακής ονοματοδοσίας Nominet.

Προτεραιότητα στην οικογένεια

Ένα νέο παιδικό χρονολόγιο προστίθεται στο Lifecake κάθε 30 δευτερόλεπτα – το Lifecake επιτρέπει στους γονείς να μοιράζονται χρονολόγια με συγκεκριμένους φίλους και μέλη της οικογένειας, έτσι ώστε να παραμένουν ενημερωμένοι μέσα σε ένα ασφαλές και ιδιωτικό περιβάλλον. Αυτό αποτελεί ένδειξη του ότι οι γονείς ανησυχούν όλο και περισσότερο σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο των παιδιών τους στο δημόσιο Internet. Ορισμένοι επικαλούνται λόγους ιδιωτικότητας, ενώ άλλοι απλώς θέλουν να διαφυλάσσουν τις οικογενειακές τους στιγμές μακριά από τα ευρύτερα ακροατήρια των κοινωνικών μέσων.

Σύμφωνα με έρευνα των Nominet/ParentZone, σε 2.000 βρετανούς γονείς, ο «μέσος» γονέας «δεν διαθέτει βασική τεχνογνωσία ιδιωτικότητας και μοιράζεται σχεδόν 1.500 εικόνες των παιδιών του στα κοινωνικά δίκτυα πριν αυτά φτάσουν την ηλικία των 5 ετών.

«Οι γονείς τραβούν άπειρες φωτογραφίες. Η επιθυμία να διατηρήσουν τις ευχάριστες στιγμές της παιδικής ηλικίας είναι έντονη», αναφέρει ο συνιδρυτής του Lifecake, Ed Botterill. «Όμως, εμφανίζονται όλο και περισσότερες αμφιβολίες σχετικά με τον έλεγχο του ποιος βλέπει τις εικόνες που αναρτώνται στους δημόσιους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όπως επίσης και το ποιος είναι ο κάτοχος του περιεχομένου, από τη στιγμή που αυτό έχει μεταφορτωθεί. Το Lifecake παρέχει έναν ασφαλή, ιδιωτικό και προσαρμοζόμενο στις μελλοντικές εξελίξεις, τρόπο επίτευξης αυτού του σκοπού. Μόνο οικογένεια και στενοί φίλοι, κανείς άλλος».

Τι προσφέρει το Lifecake για τη σύγχρονη οικογένεια

Όπως και κάθε άλλο κοινωνικό μέσο δικτύωσης, το Lifecake προσφέρει σε όλους, ανεξαιρέτως, δωρεάν πρόσβαση για να ανεβάσουν στο Internet το αγαπημένο τους περιεχόμενο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τις φωτογραφίες και το βίντεο που σχετίζεται με τις πολύτιμες στιγμές από την ανάπτυξη των παιδιών των χρηστών. Με την απλούστατη διαδικασία εγγραφής στον δικτυακό τόπο www.lifecake.com οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μεταφορτώσουν όλες τις μοναδικές και αγαπημένες στιγμές που καταγράφουν την εξέλιξη του παιδιού τους, τις εμπειρίες του, αλλά και τις δικές τους αντιδράσεις και εμπειρίες που αξίζουν να καταγραφούν και να μην ξεχαστούν.

Το Lifecake προσφέρει άπλετο χώρο για τη δωρεάν φύλαξη των φωτογραφιών και του βίντεο, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την υπηρεσία με σιγουριά ότι θα έχει τον απόλυτο έλεγχο για το ποιος θα μπορεί να δει αυτό το περιεχόμενο που αφορά μόνο την οικογένεια και το στενό οικογενειακό κύκλο. Η διαδικασία της μεταφόρτωσης είναι πολύ απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο μέσω του υπολογιστή, όσο και των δημοφιλών φορητών συσευών, smartphones και tablets.

Τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας Lifecake είναι πολλαπλά και συνοψίζονται στα εξής:

  • Δωρεάν πρόσβαση χωρίς διαφημίσεις: 10GB δωρεάν αποθηκευτικός χώρος για χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις.
  • Μέγιστη ποιότητα: ασφαλής αποθήκευση όλων των φωτογραφιών και βίντεο στην πηγαία τους ποιότητα.
  • Απεριόριστος χώρος με ελάχιστο κόστος: με μόλις €36 το χρόνο απολαμβάνει κανείς απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για όλο του το περιεχόμενο.
  • Έυχρηστος τρόπος οργάνωσης: εύκολο περιβάλλον ταξινόμησης του περιεχομένου με χρονολογική σειρά, με ετικέτες (tags) και επισημάνσεις σημαντικότητας, έτσι ώστε να βλέπει κανείς όπως ακριβώς θέλει την εξελικτική πορεία των παιδιών του.
  • Έμφαση στην ιδιωτικότητα: επιλέξτε εσείς ποιοι θα βλέπουν το περιεχόμενό σας, με στόχο να διατηρείτε τις αγαπημένες σας οικογενειακές στιγμές μέσα στην οικογένεια.
  • Πρόσβαση από παντού: μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας μέσω κάθε υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet, αλλά και φορητών συσκευών με δημοφιλή λειτουργικά συστήματα.
  • Λήψη του περιεχομένου σας ανά πάσα στιγμή: μπορείτε να κατεβάσετε ότι θέλετε από το περιεχόμενό σας οποτεδήποτε θέλετε.
  • Δημιουργία φωτογραφικών άλμπουμ: παραγγείλτε υψηλής ποιότητας σκληρόδετα φωτογραφικά άλμπουμ με τις δικές σας φωτογραφίες.